Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Ribolovci upozoravaju: Drastično smanjen riblji fond u Srbiji

Politika 14.12.2017
Osim, ilegalnog i prekomernog ribolova uništena su brojna staništa za mrest riba, zbog regulacije reka i izgradnje malih hidrocentrala. VVF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega… »

Apel građanima da kupuju jelke sa busenom

Politika 14.12.2017
Javno preduzeće Srbijašume apelovalo je na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao direktor Igor… »

AMSS: Kamioni na granici sa Hrvatskom čekaju četiri sata

Politika 14.12.2017
Kamioni i šleperi čekaju četiri sata na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke granične policije. AMSS je naveo da su kolovozi mokri i savetovao vozačima da u… »

Kuburović: Za pola godine 7.500 nasilnika udaljeno od žrtvi

Politika 14.12.2017
Za šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja među… »

U Srbiji vežba NATO-a u reagovanju na vanredne situacije

Politika 14.12.2017
Pripremili smo nacrt Strateških smernica za informisanje javnosti o procesu saradnje Srbije i NATO kroz program Partnerstvo za mir, koji će uskoro biti upućen na usvajanje Vladi Srbije, kaže Branimir Filipović. Srbija će, kako je najavljeno, prvi… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

Politika 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom „Jedan na jedan”, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvarajući Festival najavio je da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi… »

Đukić Dejanović: Žene odlučuju, država stvara uslove

Politika 14.12.2017
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, kaže da bi izmenjena Strategija za podsticanje rađanja trebalo da obezbedi da se tačno zna ko koji zadatak treba da izvrši, koliko se vremena planira… »

Bojić: Prvi put u Srbiji pacijentu ugrađeno veštačko srce

Politika 14.12.2017
Za razliku od mehaničkog, koje se do sada ugrađivalo, totalno veštačko srce ima levu i desnu komoru, zaliske i svoj metod funkcionisanja. U Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” urađena je prvi put u Srbiji ugradnja kompletnog… »

Jelke stižu i brzom poštom

Politika 14.12.2017
U rasadnicima primetno manje interesovanje za četinare koji su deo novogodišnjeg dekora, ali je sve je traženija Pančićeva omorika sa busenom, koju na proleće mnogi sade u dvorištu. Poslednjih nekoliko godina jenjava potražnja za jelkama jer su… »

Ugroženost od poplava

Politika 14.12.2017
Naučni savetnik u Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi” TEKST SAMO U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANjU… »