Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 14.12.2017

Skupština usvojila budžet za 2018.

Politika 14.12.2017
Vlast povukla trista amandmana, za opoziciju je to dokaz opstrukcije. Skupština Srbije usvojila je budžet za narednu godinu, kojim su planirani prihodi od 1,178 milijardi dinara, rashodi od 1,207 milijardi, a deficit od 28,4 milijarde, što je 0,6… »

Dačić: Krivične prijave Hrvatske protiv generala propaganda

Politika 14.12.2017
„To je unutrašnje politički zahtev i propaganda, jer Hrvatskoj ne ide dobro. Hrvatska je označena kao agresor. Ona je označena u Tribunalu, Srbija nijednom aktom nije označena. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u… »

Kubanski mediji posvetili veliku pažnju poseti Vučića Havani

Politika 14.12.2017
HAVANA - Kubanski mediji posvetili su veliku pažnju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Havani, najavljujući na naslovnim stranama i u udarnim terminima njegove razgovore sa kubanskim zvaničnicima i druge planirane aktivnosti. Najavljujući… »

Dačić: Po pitanju Jerusalima Srbija ostaje pri principijelnom stavu

Politika 14.12.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu, povodom odluke SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela, da je to „veoma osetljivo pitanje”, da sukob Izraelaca i Palestinaca dugo traje, i da je potrebno da se „kroz dijalog… »

Vulin u Banjaluci: BiH poštujemo, RS volimo

Politika 14.12.2017
BANjALUKA - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodik, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje… »

Danas formiranje vlasti u srpskim opštinama na KiM

Politika 14.12.2017
Svih deset gradonačelnika sa Srpske liste na lokalnom nivou sprovodiće politiku koja se sprovodi i na parlamentarnom nivou, kaže Igor Simić. Kosovska Mitrovica – Konstitutivne sednice lokalnih skupština biće održane danas u sedam od deset… »

Vučić: Radićemo na razvoju ekonomskih odnosa sa Kubom

Politika 14.12.2017
HAVANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Kuba uvek prema Srbiji iskazivala izrazito prijateljski stav, kao i da je i Srbija uvek podržavala Kubu i da će obe nastaviti tako da se ponašaju, s tim što će akcenat u… »

Đurić: Konstituisanjem opština stvoren savršen uslov za formiranje ZSO

Politika 14.12.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su se nakon današnjeg konstituisanja opštinskih vlasti u srpskim sredinama u kojima su izabrani predstavnici Srpske liste preuzeli mandate stvorili savršeni uslovi za formiranje… »

Brnabić: Zvezde su se poklopile, šansa da rešimo važna pitanja u 2018.

Politika 14.12.2017
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je optimista za narednu godinu kada je reč o Srbiji i njenom ekonomskom razvoju jer imamo preduslove za uspeh u 2018. godini. „Završavamo godinu sa povećanjem penzija i plata u javnom sektoru… »