Izvor: Pravda arhiva vesti 14.12.2017

Dačić: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Pravda 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Amerikanci potpuno poludeli: Američki avioni otvorili vatru na ruske avione u Deir Ez Zoru!

Pravda 14.12.2017
Nije prošlo dugo nakon što je američka Centralna komanda odobrila svojoj avijaciji da obara ruske avione u Siriji, već se dogodio prvi incident. Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile nakon što su dva ruska… »

Tereza Mej ponižena kao nikad: Udarac na britansku vladu može ugroziti i Bregzit!

Pravda 14.12.2017
Planove britanske premijerke Tereze Mej da prekine odnose sa Evropskom unijom zakomplikovalo je glasanje u britanskom parlamentu, kada su poslanici tesnom većinom omogućili ovom telu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Unijom. Siniša… »

Šešelj pobesneo: Naprednjaci ugasili demokratiju, u modernoj istoriji ovo još nismo doživeli... (video)

Pravda 14.12.2017
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da je vladajuća Srpska napredna stranka ukinula demokratiju u Skupštini Srbije i da je manipulacijama sprečila raspravu o amandmanima opozicije. Šešelj je rekao da je u Skupštini "ugašeno… »

Oštre reakcije na brnabićkine izjave: Premijerka pokazala elementarno neznanje!

Pravda 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno neznanje… »

Počinje rat u izraelu: "Gvozdena kupola" ne može da zaustavi sve palestinske rakete! Avijacija sve jače zasipa Gazu! (video)

Pravda 14.12.2017
Izraelska avijacija je u ranim jutarnjim časovima izvršila niz napada na položaje palestinskog Hamasa u Pojasu Gaze. Prema saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IOS), napadi iz vazduha usledili su kao odgovor na tri rakete koje su juče ispaljene… »

Zajedničkim snagama protiv bakira: Dodik i Čović će usaglašavati stavove na svim nivoima u BiH

Pravda 14.12.2017
Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u zemlji. Dodik i Čović su u izjavi novinarima nakon… »

Dodik udario po strancima: Međunarodna zajednica koja upravlja u BiH onemogućila pomirenje naroda

Pravda 14.12.2017
Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je trebalo sprovoditi u svim njegovim delovima, a ne menjati nepravnim ‘bonskim ovlašćenjima’ i mešanjem stranaca. Takav pristup bi sigurno doveo do daleko većeg stepena razumevanja i… »

Komandant zloglasne muslimanske brigade se vraća : Biće postavljen na čelo Oružanih snaga BiH

Pravda 14.12.2017
Na čelu Oružanih snaga BiH u narednom periodu trebalo bi da bude bošnjački kandidat, a kao najozbiljniji spominje se general-major Senad Mašović, koji je za vreme rata komandovao zloglasnom Sedmom muslimanskom brigadom tzv. Armije BiH u kojoj su… »

Srbija briše ime Makedoniji? Kontramera za ponašanje makedonske vlasti (video)

Pravda 14.12.2017
Srbija sprema mere ako Skoplje podrži Prištinu u međunarodnim institucijama. Moguća promena odluke o priznavanju naziva susedne države, pišu „Novosti“. Srbija će pribeći radikalnim potezima ukoliko premijer Zoran Zaev ispuni „pretnje“ da… »