Izvor: Ritam grada Kg/Regioni arhiva vesti 14.12.2017

GV: Ističe rok za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru

Ritam grada Kg 14.12.2017
Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim preporučuje nadzornim odborima javnih preduzeća i skupštinama privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, da u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, donesu odluku o isplati… »

“Karavan igre” stiže u Kragujevac

Ritam grada Kg 14.12.2017
Program “Karavan igre”, čiji je cilj da kroz umetničke, keativne i edukativne, a pre svega interaktivne susrete, predstavi i promoviše umetničku igru, posle obilaska 14 gradova u Srbiji, sutra (petak, 15. decembar) dolazi i u Kragujevac… »

Deca sa invaliditetom suočena sa brojnim problemima

Ritam grada Kg 14.12.2017
Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom i UNICEF, danas su predstavili rezultate sveobuhvatne analize položaja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i ostvarivanja njihovih prava u Srbiji, u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa… »

Nadležni poručuju: Petarde, rakete i vatromet nisu igračke

Ritam grada Kg 14.12.2017
U organizaciji lokalne samouprave i Kancelarije za mlade, a u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasno spasilačkom brigadom u OŠ “Radoje Domanović“ održana je prva edukativna tribina “Igraj se… »

Res publika: LAP i javna rasprava bez javnosti

Ritam grada Kg 14.12.2017
Udruženje Šumadijski centar za građanski aktivizam „Res publika“ skreće pažnju javnosti na krajnje netransparentan postupak u kom je pripreman Lokalni antikorupcijski plan grada Kragujevca, a koji je kulminirao jučerašnjom javnom raspravom… »

Ekološka akcija „Plant for the planet“

Ritam grada Kg 14.12.2017
Ekološko udruženje fanova kampova iz Kragujevca, u subotu od 9 do 18 časova, organizuje posebnu ekološku aktivnost pod nazivom Plant for the planet. Pored Srbije koju predstavlja Kragujevac, uključene su još dve zemlje, Nemačka (Hanover) i Malavi… »

Austrijski bend „Killah Tofu“ u SKC-u

Ritam grada Kg 14.12.2017
Austrijski sastav Killah Tofu nastupiće po drugi put u Kragujevcu, sutra od 22 sata, u Kontakt galeriji SKC-a. Music must be interesting and dangerous je moto trija koji čine Aaron Steiner (klavijature, sintisajzeri), Michael Naphegyi (bubnjevi)… »

Koncert Kragujevačkog simfonijskog orkestra

Ritam grada Kg 14.12.2017
Muzički centar u okviru koncertne sezone organizuje veliki koncert Kragujevačkog simfonijskog orkestra, sutra od 20 časova, u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Solisti su: Marko Josifoski violina, Jelena Rokvić violina, Nataša Petrović viola i Goran… »

“Art Mania” obeležava pet godina rada

Ritam grada Kg 14.12.2017
Udruženje “Art Mania“ obeležava pet godina rada. Osnovano je sa idejom da održi tradiciju, sačuva stare zanate i pomogne da naši sugrađani ispolje svoju kreativnost i talente, bez obzira na godine. U svečanom salonu Skupštine grada danas je… »

Nova ograda oko srušene “Đurine kuće” (FOTO)

Ritam grada Kg 14.12.2017
Kuća u starom jezgru Kragujevca, koja je u XIX veku neko vreme bila dom Đure Jakšića, gotovo da je potpuno srušena. Radnici JPK “Čistoća” danas su čistili oko i u kući i postavili novu ogradu. Za sada nema informacija kakva će biti namena… »