Izvor: RTS arhiva vesti 14.12.2017

Vetar oborio stabla na Tari

RTS 14.12.2017
Olujni vetar koji je pre dva dana duvao i u Zapadnoj Srbiji, naneo je veliku štetu u Nacionalnom parku Tara. Izvaljene su hiljade kubnih metara drveta, na području Predovog krsta i Kaluđerskih bara, i to su tek prve procene po obilasku terena. Dok se… »

Pet godina Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu

RTS 14.12.2017
Centar za vantelesnu oplodnju u Valjevu obeležava prvi jubilej, pet godina postojanja i uspešnog rada. Do sada je rođeno 286 beba začetih u valjevskoj laboratoriji, koje žive i van granica Srbije. Radost u porodice Jović i Ješić iz Valjeva stigla… »

Nova zapošljavanja u mlekari "Maestro" iz Sakula

RTS 14.12.2017
Mlekara "Maestro" iz Sakula je socijano odgovorno preduzeće koje zapošljava 46 ljudi, uglavnom sa područja opštine Opovo, a ovde stalno zaposlenje imaju i dve osobe sa invaliditetom. Za sledeću godinu proširenjem proizvodnje planira se… »

Socijalno preduzetništvo u Srbiji još uvek u povoju

RTS 14.12.2017
Socijalno preduzetništvo u Srbiji je u još uvek u povoju. U Moravičkom okrugu ima svega nekoliko socijalnih preduzeća, a u Čačku samo jedno. Jedino socijalno preduzeće u Čačku bavi se graviranjem sportskih pehara i medalja i digitalnom štampom… »

U tuči tokom derbija na južnoj tribini povređeno oko 20 osoba

RTS 14.12.2017
U masovnoj tuči koja se sinoć dogodila na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu, povređeno je oko 20 osoba, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura. "Povređeno je 19-20 osoba"… »

Za vaspitače tradicionalnih igara ne postoji šifra na birou

RTS 14.12.2017
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi jedina u Srbiji ima akreditovani smer vaspitača za tradicionalne igre. Svršeni studenti, i pored akreditacije, nailaze na probleme. Vanja Ilijev, student druge godine na Visokoj školi… »

Na „Travel kanalu“ najava za emisiju o Srbiji

RTS 14.12.2017
Od danas se može pogledati video-najava za emisiju o Beogradu i Srbiji koja će se uskoro emitovati na popularnom „Travel kanalu“, autora i voditelja Džonatana Lega koji je sa svojim timom letos boravio u našoj zemlji. Kako je saopštila… »

Bunt rok festival 2018. – konkurs

RTS 14.12.2017
Radio-televizija Srbije i emisija "Bunt" raspisuju četvrti konkurs za učešće demo-bendova na takmičenju "Bunt rok festival". Konkurs se raspisuje za nove, neafirmisane rok izvođače, bez objavljenog zvaničnog izdanja. Pravo učešća imaju svi… »

Veliki proboj u lečenju hemofilije

RTS 14.12.2017
Britanski doktori postigli su fantastične rezultate koristeći gensku terapiju u lečenju hemofilije tipa „A“. Neki ljudi rađaju se sa genetskim poremećajem, koji sprečava njihovo telo da stvara protein potreban za zaustavljanje krvarenja… »

Klipersi proigrali sa Teodosićem

RTS 14.12.2017
U noćas odigranim NBA mečevima, od srpskih igrača na parketu se našao samo Miloš Teodosić, koji je dao dobar doprinos u novoj pobedi Los Anđeles klipersa, ovoga puta protiv Orlanda u gostima. Iako je bilo najava da će igrati, Nikola Jokić je sa… »