Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Deklaracija za definisanje kriterijuma trase auto-puta

RTS 14.12.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS). Ovom deklaracijom predviđeno je da trasa puta ide preko… »

Dodik i Čović: Usaglašavanje stavova i u narednoj godini

RTS 14.12.2017
Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su na Jahorini da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove i u narednoj godini, konstatovali da među dvema strankama nema otvorenih pitanja, te da… »

Jutarnji list: EP podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

RTS 14.12.2017
Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji. Osnovni stav… »

Jednodnevni generalni štrajk u Grčkoj zbog mera štednje

RTS 14.12.2017
Grčki radnici počeli su danas dvadesetčetvoročasovni generalni štrajk zbog mera štednje, pa su mnoge ustanove i javne službe zatvorene ili rade na minimalnom nivou, dok je prevoz trajektom do ostrva i sa ostrva obustavljen. Na današnji štrajk… »

Dokumenta: Procesi pomirenja nazaduju

RTS 14.12.2017
Na tribini Centra za suočavanje s prošlošću "Dokumenta" u Zagrebu je ocenjeno da procesi pomirenja među postjugoslovenskim zemljama znatno nazaduju. Predsednica "Dokumenta" Vesna Teršelič rekla je da su nakon haške presude "šestorici" maksimalno… »

Beč: EU ostaje u dobronamernim rukama

RTS 14.12.2017
Dok se u Nemačkoj pregovori za formiranje koalicione vlade produžavaju u iduću godinu, a manjinska CDU/CSU opcija ponovo postaje realistična, u Austriji se svaki dan očekuje vest o konačnom koalicionom dogovoru novog crno-plavog kabineta Sebastijana… »