Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

"Važno prijaviti nasilje kako bi se pomoglo žrtvi"

RTS 14.12.2017
Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević kaže za RTS da je broj žena ubijenih u porodičnom nasilju od početka godine povećan na 29, a da je ubijeno i dvoje dece. Napominje da društvo mora problem ozbiljno da shvati i da nasilje treba tretirati… »

Vremenska prognoza – 15. decembar

RTS 14.12.2017
Umereno oblačno i još malo tolije, posle podne i uveče mestimično s kišom, uglavnom na severu i zapadu. Najviša dnevna temperatura od 10 na istoku, do 17 stepeni na zapadu Srbije. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »

Apel da se kupuju jelke sa busenom

RTS 14.12.2017
Javno preduzeće "Srbijašume" apelovalo je na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća koje je potpisao direktor Igor Banović… »

Za šest meseci mere za 7.500 nasilnika

RTS 14.12.2017
U prvih šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja među… »

Poverenik: Nepravilnosti u primeni senior-kartica

RTS 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je Upravi grada Beograda uputio Upozorenje na nepravilnosti u obradi podataka o ličnosti u slučaju "Beogradske senior-kartice". U saopštenju Poverenika se… »

"Srbija naredne godine domaćin simulacione vežbe sa NATO-om"

RTS 14.12.2017
Portal "Juropijen vestern Balkans" piše da će Srbija, kako je najavljeno, prvi put naredne godine biti domaćin terenske simulacione vežbe u oblasti vanrednih situacija u zajedničkoj organizaciji sa NATO-om, odnosno Evroatlantskim centrom za odgovor u… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

RTS 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom "Jedan na jedan", otvoren je na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević je otvarajući Festival najavio da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi sticati… »

Priština mora da plati pet miliona evra austrijskoj štampariji

RTS 14.12.2017
Nakon dužeg suđenja, Priština će morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. To obeštećenje moraće da se plati još u toku ove godine. U julu je austrijska štamparija… »

Manco: Borba protiv korupcije prioritet na evropskom putu

RTS 14.12.2017
Na evropskom putu Italija podržava i ohrabruje srpsku vladu i one u regionu da nastave sa još većom odlučnošću da grade efikasne sisteme prevencije i borbe protiv korupcije, rekao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco. Ministarka pravde Nela… »

Vremeplov (14. decembar 2017)

RTS 14.12.2017
Međunarodni dan sećanja na Rezoluciju 1514 Ujedinjenih nacija o dekolonizaciji. Dan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Dan arhiva u Srbiji. Dan bibliotekara Srbije.Dan Izdavačkog preduzeća "Prosveta". Dan Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije… »