Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Stefanović osnovcima: Nemojte ćutati o nasilju

RTS 14.12.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola da ne smeju da ćute na bilo koji oblik nasilja, već da protiv njega moraju da podignu glas. "Suština borbe protiv nasilja je da ne smete da… »

Šta se Kinezima sviđa u Srbiji?

RTS 14.12.2017
Čitav svet se poslednjih godina bori za kineske turiste, pa tako i Srbija. Snažna kampanja na tom ogromnom tržištu daje dobre rezultate. Pre pet godina imali smo samo 3.000 kineskih turista, dok ih je ove bilo čak 50.000. Na kineskoj televiziji je… »

Magla jutros otežava vožnju

RTS 14.12.2017
Vožnju ovog jutra u velikoj meri otežavaju magla i sumaglica, a često mogu biti uzrok povremenih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih nezgoda, lančanih sudara ili izletanja sa puta, saopštava AMSS. Na deonicama gde je vidljivost ispod 100 metara… »

EMS donirao tri miliona dinara klinici u Tiršovoj

RTS 14.12.2017
Direktorka "Elektromreže Srbije" Jelena Matejić uručila je danas Zoranu Radojičiću, direktoru Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, donaciju u iznosu od tri miliona dinara. EMS je saopštio da je ta donacija namenjena Odeljenju neonatologije u… »

Veliki proboj u lečenju hemofilije

RTS 14.12.2017
Britanski doktori postigli su fantastične rezultate koristeći gensku terapiju u lečenju hemofilije tipa „A“. Neki ljudi rađaju se sa genetskim poremećajem, koji sprečava njihovo telo da stvara protein potreban za zaustavljanje krvarenja… »

Prihvatilište za decu od septembra u novom prostoru

RTS 14.12.2017
Deca u beogradskom Prihvatilištu su od ranog detinjstva suočena sa životnim mukama, ali se raduju praznicima kao i sva druga deca. Pripremaju se za razne manifestacije i nadaju poklonima. U Prihvatilištu najavljuju da će se naredne godine preseliti u… »

Gledaoci reporteri (14. decembar 2017)

RTS 14.12.2017
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i… »