Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 14.12.2017

Skupština usvojila budžet za 2018. godinu

RTS 14.12.2017
Većinom glasova (150:12) u Skupštini Srbije je usvojen Predlog zakona o budžetu za 2018. godinu, kojim su planirani prihodi u iznosu od 1.178 milijardi dinara, a rashodi od 1.207 milijardi dinara. Usvojeni i zakoni koji omogućavaju isplatu bonusa… »

Vučić: Ponosni smo na prijateljstvo sa Kubom

RTS 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Havani, gde se sastao sa predsednikom narodne skupštine Estebanom Lasom Ernandezom, zahvalio Kubi zbog njene pozicije povodom Kosova i Metohije i rekao da veruje da će ta poseta unaprediti i ekonomsku saradnju… »

Dačić: Hrvatska nikako da izađe iz kola antisrpske histerije

RTS 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska nikako da izađe iz kola u koje je ušla, a to je da se cela njena politika prema Srbiji svodi na antisrpsku histeriju. Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa tim da Zagreb… »

Čelnici Havane i Beograda razgovarali o saradnji

RTS 14.12.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se na Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane, Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice. Mali je pozvao prvog čoveka… »

Dačić: Srbija ceni stav Izraela o Kosovu

RTS 14.12.2017
Odnosi Srbije i Izraela danas su na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u Srbiji, poručeno je sa obeležavanja 25 godina diplomatskih odnosa Srbije i Izraela. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić… »

Vulin: BiH poštujemo, RS volimo

RTS 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodik, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni integritet… »

Sportisti o Kosovu i Metohiji

RTS 14.12.2017
Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućim rešenjima tog pitanja, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza… »

Potvrđen sporazum o avio-saobraćaju između Srbije i Maroka

RTS 14.12.2017
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka. Sporazum o vazdušnom saobraćaju, potpisan u septembru ove godine, u celini uređuje odnose u oblasti vazdušnog… »

"Srbija će živeti bolje u 2018. godini"

RTS 14.12.2017
Mir, stabilnost, održavanje fiskalne stabilnosti, ekonomski rast i saradnja sa državama regiona, Evrope i sveta su prioriteti Srbije i u narednoj godini, izjavila je predsednica Skupštine Maja Gojković. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ističe… »

Kuoči: Transformacija KBS u oružane snage političko pitanje

RTS 14.12.2017
Komandant Kfora u Prištini Salvatore Kuoči rekao je da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage političko pitanje koje treba da bude rešeno u skladu sa Ustavom. "Mi nismo protiv ove transformacije, mislimo da je transformacija… »