Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Meštani cerskih sela čekaju betonske bandere

RTS 14.12.2017
Za dobrobit domaćinstva važno je da ima ko da ga obrađuje, ali i da ima osnovne uslove za život na selu. Meštani zaseoka Bair u selu Trbosilje na Ceru kažu da imaju podmladak na imanjima, ali im je struja problem da gazdinstva opstanu. Očekuju da… »

Posle četiri decenije rekonstruisana Tehnička škola u Crnoj Travi

RTS 14.12.2017
U Crnoj Travi se već godinama broj novorođene dece broji na prste jedne ruke. Zbog toga su Tehničkoj školi u ovom mestu neophodna deca sa strane. Uz besplatno školovanje sada nude i bolje uslove rada i života u učeničkom domu, koji su renovirani… »

Težak položaj roditelja dece sa invaliditetom

RTS 14.12.2017
Osobe sa invaliditetom su među ranjivim grupama u našem društvu, a njihovi roditelji u teškom položaju između posla i brige o detetu. Nerazumevanje potreba osoba sa invaliditetom je akutni problem, smatraju u udruženju "Sreća" iz Novog Sada… »

Vetar oborio stabla na Tari

RTS 14.12.2017
Olujni vetar koji je pre dva dana duvao i u Zapadnoj Srbiji, naneo je veliku štetu u Nacionalnom parku Tara. Izvaljene su hiljade kubnih metara drveta, na području Predovog krsta i Kaluđerskih bara, i to su tek prve procene po obilasku terena. Dok se… »

Pet godina Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu

RTS 14.12.2017
Centar za vantelesnu oplodnju u Valjevu obeležava prvi jubilej, pet godina postojanja i uspešnog rada. Do sada je rođeno 286 beba začetih u valjevskoj laboratoriji, koje žive i van granica Srbije. Radost u porodice Jović i Ješić iz Valjeva stigla… »

Nova zapošljavanja u mlekari "Maestro" iz Sakula

RTS 14.12.2017
Mlekara "Maestro" iz Sakula je socijano odgovorno preduzeće koje zapošljava 46 ljudi, uglavnom sa područja opštine Opovo, a ovde stalno zaposlenje imaju i dve osobe sa invaliditetom. Za sledeću godinu proširenjem proizvodnje planira se… »

Socijalno preduzetništvo u Srbiji još uvek u povoju

RTS 14.12.2017
Socijalno preduzetništvo u Srbiji je u još uvek u povoju. U Moravičkom okrugu ima svega nekoliko socijalnih preduzeća, a u Čačku samo jedno. Jedino socijalno preduzeće u Čačku bavi se graviranjem sportskih pehara i medalja i digitalnom štampom… »

Za vaspitače tradicionalnih igara ne postoji šifra na birou

RTS 14.12.2017
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi jedina u Srbiji ima akreditovani smer vaspitača za tradicionalne igre. Svršeni studenti, i pored akreditacije, nailaze na probleme. Vanja Ilijev, student druge godine na Visokoj školi… »