Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 14.12.2017

Putin odgovarao na pitanja, situaciju u Donbasu uporedio sa Srebrenicom

RTS 14.12.2017
Ukrajinski nacionalni bataljoni bi mogli da izvrše pokolj u Donbasu, gori od onog u Srebrenici, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin odgovarajući na pitanja na 12. godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi za koju se akreditovalo rekordnih… »

Selfi Kitarovićeve sa kamilom širi se „Tviterom“

RTS 14.12.2017
Fotografija na kojoj se vidi kako hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović snima selfi sa kamilom širi se „Tviterom“. Tokom boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetila je tvrđavu… »

Dramatična operacija spasavanja migranata u Turskoj

RTS 14.12.2017
Pripadnici turske obalske straže pokrenuli su dramatičnu operaciju spasavanja migranata čiji se čamac nasukao na stene u Egejskom moru. Najmanje 68 migranata pokušalo je ilegalno da se domogne Grčke, a na taj put su iz turske zapadne provincije… »

Putin i Tramp razgovarali telefonom

RTS 14.12.2017
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovrali su telefonom i tom prilikom razmotrli situaciju u vezi nuklearnog programa Severne Koreje, kao i aktuelna pitanja bilateralnih odnosa, prenosi Tas. Razgovor je inicirala američka strana, a… »

Si: Rešenje severnokorejske krize kroz pregovore, ne rat

RTS 14.12.2017
Kriza u vezi sa oružanim programima Severne Koreje mora se rešiti kroz pregovore, ne kroz rat, rekao je predsednik Kine Si Đinping tokom posete predsedniku Južne Koreje Mun Džae Inu. "Problem na (Korejskom) poluostrvu se, na kraju, mora rešiti kroz… »