Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Prijepolje: Nakon više decenija sanira se most u Šarampovu

Sandžak press 14.12.2017
Novi veliki uspjeh prijepoljske vlasti! Poslije više decenija konačno će biti obnovljen šarampovski ili Fatihov most u prijepoljskom naselju Šarampov. Zahvaljujući dobrim kontaktima u Vladi republike Srbije, vlast u Prijepolju čiju okosnicu čine… »

Od 2009. godine budžet Novog Pazara dupliran

Sandžak press 14.12.2017
Budžet Novog Pazara u posljednjih devet godina je dupliran i od 1,2 milijarde dinara, koliko je iznosio u 2009. godini, narastao je na preko 2,4 milijarde koliko se očekuje da se slije u gradsku kasu ove godine, saznaje radio Sto plus. Ipak, budžet… »

Redžepović na Festivalu nauke sa predstavnicima Gimnazije iz Tutina

Sandžak press 14.12.2017
Državni sekretar u Vladi Republike Srbije je danas obišao najveći naučni festival u regionu, Festival nauke, na Beogradskom sajmu. Na festivalu su učestvovali predstavnici Gimnazije iz Tutina kao jedini predstavnik iz regiona. Profesori Radica… »

Unuk Muftije Imamovića – Islamske ustanove su od 1937. imale lokale i kahve!

Sandžak press 14.12.2017
Davne 1937. godine završena je izgradnja zgrade Islamskih ustanova na današnjem trgu Gazi Isa-bega. Od tada, pa sve do danas imala je za cilj da u djelo sprovede misiju sticanja znanja. Istina, kroz svoju 80-togodišnju povijest doživjela je povremenu… »

Odbornik BS-a ne smijem narod da pogledam u oči – Putevi makadamski, vode i struje nema

Sandžak press 14.12.2017
U selu, kažu mještani, obitava 95 domaćinstava sa tek oko 250 stanovnika a na biračkom spisku imaju 518 osoba sa pravom glasa Zbog toga što lokalna vlast nije imala sluha za sve naše probleme, ja nemam komentar. Prosto se stidim da izađem na oči… »

Hamas obilježio 30 godina osnivanja – Kuds će ostati arapski i islamski

Sandžak press 14.12.2017
Na hiljade Palestinaca obilježilo je u četvrtak 30 godina od osnivanja Hamasa na trgu El-Katiba u centru Gazze. Pokret Hamas osnovan je na današnji dan 1987. godine, a osnivača i prvog lidera pokreta šejha Ahmeda Jassina ubili su Izraelci sedam… »

Porodica koja čuva ključeve crkve Svetog groba odbila da dočeka američkog potpredsjednika

Sandžak press 14.12.2017
Porodica El-Husseini, koja čuva ključeve vrata crkve Svetog groba u Kudsu, obila je da primi potpredsjednika Sjedinjenih Država Mike Penca. Govoreći za turski list Hurriyet Edib Dževad Džude’ el-Husseini je kazao da je američka ambasada u Izraelu… »

Historija smrada

Sandžak press 14.12.2017
Nehigijenski uslovi, bolest i glad obilježili su srednjovjekovnu Evropu. Ljudi su najviše smrdjeli u srednjem vijeku, kada je epidemija kuge desetkovala stanovništvo Evrope. Tadašnji “naučnici” s Univerziteta u Parizu objasnili su kralju Filipu… »

Zećirović: Lokalne samouprave najveća kočnica infrastrukturnog razvoja Sandžaka

Sandžak press 14.12.2017
Gost emisije Pretres na Sandžak televiziji bio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Edin Zećirović. Razgovaralo se o brojnim temama koje ponajviše tište građane Sandžaka, a koje su u nadležnosti… »

Bakir Izetbegović otkrio zašto nije potpisan sporazum sa IZ: Prvo je kočio Ivanić, a sada to radi Dragan Čović

Sandžak press 14.12.2017
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pojasnio je danas u intervjuu za portal Klix zašto država BiH još nikada nije potpisala sporazum s Islamskom zajednicom u BiH, ko koči to pitanje. “Niz primjedbi na prijedlog ugovora koji nam je dostavilo… »