Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 14.12.2017

Četvorica Splićana učestvovala u tuči na stadionu Partizana

Slobodna Evropa 14.12.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da su četvorica Splićana učestvovali u sukobima na stadionu Partizana tokom fudbalskog 156. "večitog" derbija Partizana i Crvene zvezde. "Prema zasada dobijenim informacijama… »

Vulin: Srbija BiH iskreno poštuje, a RS voli

Slobodna Evropa 14.12.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je danas u Banjoj Luci da je Srbija opredjeljena za mir, stabilnost i u tome joj je potrebna pomoć svih u regionu. "Srbija BiH iskreno poštuje, a RS (Republika Srpska) iskreno volimo", dodao je. Vulin je… »

Dizni kupuje Foks za 52 milijarde dolara

Slobodna Evropa 14.12.2017
Kompanija “Volt Dizni” objavila je danas da kupuje grupu medija i zabave "Tventiferst sentjuri Foks" (21st Century Fox) koju kontroliše porodica Merdok, za 52,4 milijardi dolara u deonicama, čime su okončane višenedeljne spekulacije o tom poslu… »

Dodik i Čović usaglašavaju stavove na svim nivoima

Slobodna Evropa 14.12.2017
Delegacija Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, predvođene liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u… »

Tusk: Pregovori o Bregzitu, test jedinstva EU

Slobodna Evropa 14.12.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će naredna faza pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) biti "pravi test" za jedinstvo EU, prenosi Frans pres. "Ne sumnjam da će pravi test o našem… »

Tisuće Rohingya ubijene za mjesec dana

Slobodna Evropa 14.12.2017
Najmanje 6.700 pripadnika muslimanske manjine Rohingya (Rohindža), među kojima 730 djece ispod pet godina, ubijeno je u prvom mjesecu sukoba u Mijanmaru u periodu od 25. kolovoza do 25. rujna, priopćila je danas međunarodna organizacija Ljekari bez… »

Godine dejtonske BiH

Slobodna Evropa 14.12.2017
Potvrđivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma u Parizu, prije 22 godine, definitivno je stavljena tačka na rat u Bosni i Hercegovini, a zemlja dobila svoje dvoentitetsko uređenje – Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku. Sporazum su, u… »

Regulatorno telo SAD ukinulo propise o neutralnosti Interneta

Slobodna Evropa 14.12.2017
Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) izglasala je danas ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta uvedenih u vreme predsednika Baraka Obame kojim je garantovan jednak pristup internetu. Odluka je… »

Kosovo odbilo izručenje osumnjičenog za 'terorizam'

Slobodna Evropa 14.12.2017
Usled nedostatka materijalnih dokaza i drugih zahteva za izručenje, kosovski tužilac povukao je zahtev za ekstradiciju turskog državljanina Ugura Toksoja (Toksoy) kojeg vlasti u Turskoj traže zbog sumnje da je bio član pokreta Hizmet turskog… »

Povratak astronauta posle šest meseci boravka u svemiru

Slobodna Evropa 14.12.2017
Trojica astronauta vratila su se danas na Zemlju posle gotovo šest meseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ruska kapsula Sojuz sa trojicom astronauta, Rendijem Bresnikom iz američke svemirske agencije NASA, Rusom Sergejom Rjazanskim i… »