Izvor: Sputnik arhiva vesti 14.12.2017

Zagreb i zvanično: I Hrvati se tukli u Beogradu

Sputnik 14.12.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u sredu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde… »

Amerika optužuje Iran da naoružava Hute u Jemenu

Sputnik 14.12.2017
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila je da „neoboriv dokaz“ pokazuje da Iran krši međunarodno pravo „time što snabdeva raketama hutske pobunjenike u Jemenu“. Hejlijeva je otkrila dokaze sa kojih je nedavno skinuta oznaka… »

Dva napada u Mastrihtu: Jedna osoba ubijena, nekoliko izbodeno

Sputnik 14.12.2017
Najmanje jedna osoba je ubijena, a nekoliko izbodeno u incidentu u gradu Mastrihtu na jugu Holandije, javlja Rojters, pozivajući se na lokalne medije. Kako su javili lokalni mediji, radi se o dva odvojena incidenta, a policija se za sada ne oglašava o… »

Tradicija razbijenih glava: Zakoni, a ne kordoni lek za huligane

Sputnik 14.12.2017
Srbija ima potpuno adekvatne zakone u borbi protiv nasilja na sportskim borilištima koji su od 2003. dopunjeni nekoliko puta, pa više nema ni takozvanih „rupa“ koje bi mogle biti zloupotrebljene, konstatuje za Sputnjik dugogodišnji sportski novinar… »

Rusija demantuje zapadne medije: Američki F-22 ometao ruske avione

Sputnik 14.12.2017
Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je saopštenja britanskih i američkih medija da su američki lovci F-22 presreli dva ruska jurišna aviona u vazdušnom prostoru iznad istočne obale Eufrata u Siriji. „Neki američki i britanski mediji još jednom… »

Kasperski: Sve optužbe američkih vlasti su laž

Sputnik 14.12.2017
Evgenije Kasperski, osnivač i direktor „Laboratorije Kasperskog“, smatra da su sve optužbe koje su američke vlasti uputile na račun njegove kompanije lažne. „Započeli smo prilično aktivne korake da bismo razjasnili da li ipak ima istine iza… »

Seks i san su najvažniji za osećaj sreće i blagostanja, novac je nebitan

Sputnik 14.12.2017
Novo istraživanje britanskog Nacionalnog centra za društvena istraživanja pokazuje da su seks i spavanje najvažniji za osećaj sreće i blagostanja, kao i da novac nema ništa s tim. Studija u kojoj je učestvovalo 8.250 Britanaca pokazala je da… »

Popović: Hoćemo da sustignemo dostignuća Rusije

Sputnik 14.12.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović primio je u Vladi Srbije predstavnike delegacije Odbora Državne dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo. Dve delegacije istakle su značaj nastavka prijateljske… »

Na ivici razuma: Uvrede, pretnje i skandali na suđenju za „državni udar“

Sputnik 14.12.2017
Suđenje za državni udar u Crnoj Gori polako se od farse pretvara u kompletnu tragikomediju. O tome najbolje svjedoči buran jučerašnji dan u sudnici koji je obilovao psovkama, uvredama, fizičkim prijetnjama i optužbama, što je sve na kraju… »

Zaplena u kosovskom kamionu otkriva: Albanci se ozbiljno naoružavaju

Sputnik 14.12.2017
Takozvana država Kosovo neće ostati samostalna, a u perspektivi nas čeka ukrupnjavanje albanske teritorije, koje, ako ne bude išlo u fazama, već se desi odjednom, vodi ka velikom oružanom sukobu. U kamionu albanskih registarskih tablica na putu… »