Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Evropski parlament odlučio: Srbija na granici Šengena

Vesti online 14.12.2017
Evropski parlament u tematskoj raspravi na plenarnoj sednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine. Osnovni stav predlagača ove velike promene u… »

Kolinda o Banskim dvorima: Za pravdu nikada nije kasno

Vesti online 14.12.2017
Ne stišava se bura oko kraja istrage o slučaju starom 26 godina - raketiranju Banskih dvora. Hrvatska predsednica kaže da za pravdu nikad nije kasno. S druge strane, ministarka pravde Srbije je izjavila danas da Srbija još ubvek nije dobila od… »

Na čelo Oružanih snaga BiH "guraju" komandanta zloglasne brigade u kojoj su ratovali mudžahedini

Vesti online 14.12.2017
Na čelu Oružanih snaga BiH u narednom periodu trebalo bi da bude bošnjački kandidat, a kao najozbiljniji spominje se general-major Senad Mašović, koji je za vreme rata komandovao zloglasnom Sedmom muslimanskom brigadom takozvane Armije BiH u kojoj… »

"BiH mora postići unutrašnji dogovor bez pomoći stranaca"

Vesti online 14.12.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da ukoliko BiH želi krenuti napred mora biti ostvaren unutrašnji dogovor i postignut bazični konsenzuz o BiH, bez učešća stranaca. - Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je… »

General Bajić: Ja sam naredio bombardovanje Banskih dvora

Vesti online 14.12.2017
Dan posle podizanja krivičnih prijava protiv petorice srpskih i jednog hrvatskog državljanina zbog bombardovanja Banskih dvora u Zagrebu 1991. stižu prve reakcije iz Srbije. Jedan od okrivljenih, penzionisani general nekadašnje JNA Ljubomir Bajić za… »

Šrafcigerom na Majku Božju

Vesti online 14.12.2017
Ako je tačno ono što je pre neki dan obelodanio Aleksandar Berkuljan, tehničar u Narodnom muzeju na Cetinju, a fotografije kojima je sve potkrepio, čini se, to nepobitno potvrđuju, ikoni Bogorodice Filermoske, jednoj od najvećih hrišćanskih… »