Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

"Seoska učiteljica" iz Srbije među 50 najboljih na svetu

Vesti online 14.12.2017
Nastavnica Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice Željana Radojičić Lukić našla se među finalistima nagrade “Global tičer“ za 2018. godinu. Kako se navodi, reč je o jednoj od najvećih nastavničkih nagrada u svetu. U biografiji Željane… »

Priština mora da plati pet miliona evra austrijskoj štampariji

Vesti online 14.12.2017
Nakon dužeg suđenja, Priština će morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. To obeštećenje moraće da se plati još u toku ove godine. U julu je austrijska štamparija… »

25 godina "Vesti": Ovo je priča o nama

Vesti online 14.12.2017
Dragi posetioci redakcija "Vesti" 15. decembra obeležava 25 godina postojanja. Tim povodom, za vas smo pripremili ovaj kratak film kojim želimo da vam se predstavimo i podsetimo na ono što smo u proteklih četvrt veka uradili.… »

Budite deo našeg jubileja: Četvrt veka nepotkupljivosti i profesionalizma

Vesti online 14.12.2017
Prvi primerak frankfurtskih "Vesti" odštampan je na današnji dan pre 25 godina, da bi se već sutradan pojavile ma kioscima sa svojim plavim prepoznatljivim logom. Na početku samo u Nemačkoj da bi se ubrzo prodajna mreža proširila po celoj zapadnoj… »

Vučić u Havani: Ponosni smo na naše prijateljstvo s Kubom

Vesti online 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Havani sa predsednikom Skupštine Kube Estebanom Las Ernandesom o saradnji dveju zemalja u ekonomskoj oblasti, ali i o međusobnoj podršci na međunarodnom planu, navodi se u saopštenju Vučićevog… »

Sutra 103 godine od velike pobede srpske vojske: Genijalnost Živojina Mišića za sva vremena

Vesti online 14.12.2017
Sutra se navršavaju 103 godine od završetka Kolubarske bitke, koja predstavlja najvažniju bitku između Srbije i Austro-Ugarske u Prvom svetskom ratu. Kolubarska bitka vođena je u novembru i decembru 1914. godine na frontu dužem od 200 kilometara, i… »

Blic: Bitka za Beograd - neočekivani savez protiv Vučića?

Vesti online 14.12.2017
Beogradski izbori će po svoj prilici ujediniti i naizgled nespojive pokrete - Dveri Boška Obradovića i Dosta je bilo Saše Radulovića, piše "Blic". Ovaj neočekivani savez došao je, kako navodi izvor "Blica", kao pokušaj Radulovića i Obradovića… »

Rat zbog mesa i škoda

Vesti online 14.12.2017
Rezultati istrage spornih tendera u MUP Srbije još uvek su nepoznati široj javnosti, iako je reč o milionskim ciframa - u evrima. Zaposleni u MUP Srbije podneli su krivične prijave protiv pojedinaca iz vrha Ministarstva zbog spornih nabavki hrane… »

Pale Balkan, teraju Ruse

Vesti online 14.12.2017
Balkan se vratio na listu potencijalnih opasnosti za Sjedinjene Američke Države, ocenio je američki nevladin Savet za spoljne odnose u izveštaju o potencijalnim krizama u 2018. godini. U brošuri je među regionima svrstanim prema stepenu rizika… »

Sutra na tri kontinenta rođendanske "Vesti" - već večeras na Vesti Digital

Vesti online 14.12.2017
U specijalnom, jubilarnom broju kojim "Vesti" obeležavaju 25 godina, čitaćete: - osnivač "Vesti" Dušan Vidaković ispričao kako je odbio Soroša - videćete gde se štampa najtiražniji dnevni list dijaspore - otkrijte ko je naš - najstariji… »