Izvor: Vesti online/Ekonomija arhiva vesti 14.12.2017

Dinar stabilan, kurs 119,47

Vesti online 14.12.2017
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao prethodog dana i zvanični srednji kurs iznosi 119,4799 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Srpska valuta je slabija prema evru za 0,7 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem je… »

Poziv iz vlade: Rusi dođite da kupujete

Vesti online 14.12.2017
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se sa delegacijom Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Ruske Federacije kako bi razgovarali o potencijalima za širenje saradnje, pre… »

Svet je dobio bilionera, a niko ne zna ko je

Vesti online 14.12.2017
Misteriozni čovek poznat kao Satoši Nakamoto za koga se veruje da je pronalazač bitkoina, mogao bi da postane najbogatija osoba na planeti. Ako već nije. Tako, gotovo je izvesno da se on sada nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ispred milijardera… »

Kvartalni monitor: Skroman privredni rast, znatnije reforme izostale

Vesti online 14.12.2017
Privreda Srbije je u 2017. godini ostvarila značajan napredak ka uspostavljanju makroekonomske stabilnosti, ali je rast privrede skroman, dok su znatnije reforme izostale, istakli su autori novog broja Kvartalnog monitora u izdanju Ekonomskog fakulteta u… »

Tamna strana Nemačke: Kako se "bacaju" milijarde

Vesti online 14.12.2017
Nemačka je najmoćnija i ekonomski najvažnija članica EU, u koju su proteklih godina otišle da žive desetine hiljada građana Hrvatske u potrazi za poslom, pišu hrvatski portali. O nemačkoj organizovanosti, poštovanju pravila, radinosti… »

Nemačka trpi velike gubitke zbog sankcija Rusiji

Vesti online 14.12.2017
Nemački izvoz trpi najveće gubitke u EU zbog antiruskih sankcija, piše "Frankfurter algemajne cajtung“, prenosi Sputnik. Nemačka trpi skoro 40 odsto gubitaka među zapadnim državama, dok su drugi veliki geopolitički akteri mnogo manje… »

“Preživeli dva šoka, razvoj Rusije garantovan"

Vesti online 14.12.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija preživela dva šoka – pad cena nafte i sankcije Zapada. - Rast ekonomije je zasnovan na prevazilaženju dva šoka - pada cena nafte i spoljnih sankcija - naveo je Putin na redovnoj godišnjoj… »

Nemci demantuju, a Balkanci već pakovali kofere

Vesti online 14.12.2017
Ambasada Nemačke demantovala je informacije koje su se pojavile u balkanskim medijima da će se do radne dozvole dolaziti čim se u ovoj zemlji pronađe posao. U medijima se pojavila informacija da će novi nemački Zakon o radu omogućiti našim… »

Šta poskupljuje zbog usklađivanja s poreskom politikom EU?

Vesti online 14.12.2017
"Srbija će u procesu usklađivanja poreske politike sa EU morati da uvede PDV na kupovinu prvog stana, opremu za invalide, promet robe verskih zajednica i isporuku dobara za finalnu potrošnju u slobodnim zonama, a akciza će se uvesti na ugalj i koks i… »