Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 14.12.2017

Skupština usvojila budžet za 2018.

Vesti online 14.12.2017
Skupština Srbije usvojila je u načelu Zakon o budžetu za 2018. godinu. Za zakon u načelu glasalo je 147 poslanika, dok je protiv bilo 12 poslanika. U nastavku rada, parlament se izjašnjava o amandmanima podnetim na predloženi budžet. Posle… »

Vučić doputovao na Kubu, izazvao veliku pažnju

Vesti online 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je na Kubu u dvodnevnu zvaničnu posetu, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. Vučić će posetu početi u četvrtak popodne, po srednjeevropskom vremenu… »

"Krivične prijave Hrvatske protiv naših generala je propaganda"

Vesti online 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Vučić na naslovnicama u Kubi

Vesti online 14.12.2017
Kubanski mediji posvetili veliku pažnju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Havani, najavljujući na naslovnim stranama i u udarnim terminima tu posetu. Najavljujući dolazak srpskog predsednika Aleksandra Vučića u zvaničnu posetu Kubi, Cuba… »

"Kosovo je naš Jerusalim"

Vesti online 14.12.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da Srbija i Izrael imaju prijateljske odnose sa bogatom tradicijom i dodao da je Kosovo srpski Jerusalim. Dačić je na konferenciji povodom 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i… »

Đilasova odluka uzburkala političku scenu

Vesti online 14.12.2017
Odluka Dragana Đilasa da uđe u trku za gradonačelnika Beograda ustalasala je političku scenu. I vlast i opozicija se prebrojavaju. Dragan Đilas, umesto Siniše Malog, želi ponovo u gradonačelničku fotelju. U intervjuu za "Nin" između ostalog… »

"Najbolje da se raspišu parlamentarni izbori, ovo nije borba za Beograd već za vlast u Srbiji"

Vesti online 14.12.2017
Dačić kaže da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore jer "udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za Beograd, već za vlast u Srbiji. - Mislim da bi bili najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za… »

"Đilas bi trebalo prvo da se izvini Beograđanima"

Vesti online 14.12.2017
Potpredsednica vlade i funkcioner SNS Zorana Mihajlović izjavila da će dosadašnji rezultati najbolje predstaviti SNS na predstojećim izborima u Beogradu. Na pitanje novinara kako komentariše to što su Aleksandar Šapić i Dragan Đilas najavili… »