Politika arhiva vesti 14.12.2017

Ostaje blokada zapošljavanja

Večernje novosti 14.12.2017
Skupština Srbije usvojila u četvrtak Zakon o budžetu za 2018. godinu. POVEĆANjE plata za 10 odsto u javnom sektoru i pet odsto u administraciji i rast penzija za pet procenata osnovne su stavke izmena Zakona o budžetskom sistemu, koji je u četvrtak… »

Vučić na Kubi posetio izložbu o Fidelu Kastru

Dnevnik 14.12.2017
HAVANA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je izložbu fotografija o lideru kubanske revolucije Fidelu Kastru, gde je u knjigu utisaka napisao: “Jedan bolji svet je moguć! Hvala, Fidele!" “Fidel Kastro je nestao fizički, ali je uvek veoma… »

Dačić: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Pravda 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Dvodnevna poseta kubi: Predsednik Srbije stigao u Havanu, slede zvanični razgovori

Kurir 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas na Kubu u dvodnevnu zvaničnu posetu, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. Vučić će posetu početi danas popodne, po srednjeevropskom vremenu… »

Konkurs za posao u školama u drugom polugodištu

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Tokom drugog polugodišta biće raspisan konkurs za nova radna mesta u školama, najavljuje ministar prosvete Mladen Šarčević, koji veruje da će do septembra biti mesta za oko 2.000 novih kadrova. "Već tokom drugog polugodišta, kada… »

Dačić: Kosovo je naš Jerusalim

Novi magazin 14.12.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da Srbija i Izrael imaju prijateljske odnose sa bogatom tradicijom i dodao da je Kosovo srpski Jerusalim. Dačić je na konferenciji povodom 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih… »

Đukić Dejanović: Ako treba da bude parlamentarnih izbora, onda neka ih bude s beogradskim

Blic 14.12.2017
Ako će parlamentarni izbori biti održani za šest meseci, onda je bolje da ti izbori budu održani zajedno sa beogradskim, smatra ministarka i visoki funkcioner SPS Slavica Đukić Dejanović. - Ako ćemo izbore imati za šest meseci zbog nepodnošljive… »

Dačić: Pitanje Jerusalima osetljivo, Srbija se neće izjašnjavati

Radio 021 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da priznanje Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije. Kako je naveo, izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši. "Ova odluka neće imati reakciju sa… »

Vulin s Dodikom: BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo

Blic 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

B92 14.12.2017
Beograd -- Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o KiM, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza istakli su da je Vlada Srbije donela preporuku kako… »