Politika arhiva vesti 14.12.2017

Za prvi stan povraćaj PDV-a i kad je pod hipotekom

Radio 021 14.12.2017
Građani Srbije koji kupuju prvi stan imaće pravo na povraćaj PDV-a i u slučaju kada je ta nekretnina pod hipotekom, predviđeno je izmenama Zakona o PDV-u koje je danas usvojila Skupština Srbije. Izmenama Zakona o PDV-u omogućeno je pravo na… »

Vučić i Ernandes: "Kuba je iskreni prijatelj Srbije"

B92 14.12.2017
Havana -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Havani s predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom. Razgovarali su o saradnji dveju zemalja. Predsednik Vučić je istakao da je ova poseta Kubi njegova prva poseta regionu… »

Dačić: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Pravda 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Čelnici Havane i Beograda razgovarali o saradnji

RTS 14.12.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se na Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane, Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice. Mali je pozvao prvog čoveka… »

Šarčević: 800 ljudi u školama nije hteo da ode u penziju, odgovaraće oni koji su ih krili

Nova ekonomija 14.12.2017
Tokom drugog polugodišta biće raspisan konkus za nova radna mesta u školama, najavljuje ministar prosvete Mladen Šarčević. "Već tokom drugog polugodišta, kada počistimo sve što je skriveno, oslobodiće se deo radnih mesta, a verujem da će do… »

"Kosovo je naš Jerusalim"

Vesti online 14.12.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da Srbija i Izrael imaju prijateljske odnose sa bogatom tradicijom i dodao da je Kosovo srpski Jerusalim. Dačić je na konferenciji povodom 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i… »

Đukić-Dejanović: Ako treba parlamentarni, onda s beogradskim

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Ako će parlamentarni izbori biti održani za šest meseci, onda je bolje da ti izbori budu održani zajedno sa beogradskim, smatra ministarka i visoki funkcioner SPS Slavica Đukić Dejanović. "Ako ćemo izbore imati za šest meseci zbog… »

Pitanje Jerusalima neće imati reakciju Srbije

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Odnosi Srbije i Izraela danas su na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u našoj zemlji, poručeno je sa obeležavanja 25 godina diplomatskih odnosa Srbije i Izraela. Ministar spoljnih poslova Ivica… »

Vulin: BiH poštujemo, RS volimo

RTS 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodik, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni integritet… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

Dnevnik 14.12.2017
BEOGRAD: Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućim rešenjima tog pitanja, mišljenja su danas izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici… »