Politika arhiva vesti 14.12.2017

Ostaje blokada zapošljavanja

Večernje novosti 14.12.2017
Skupština Srbije usvojila u četvrtak Zakon o budžetu za 2018. godinu. POVEĆANjE plata za 10 odsto u javnom sektoru i pet odsto u administraciji i rast penzija za pet procenata osnovne su stavke izmena Zakona o budžetskom sistemu, koji je u četvrtak… »

Vučić u Havani, sastao se s predsednikom parlamenta, sutra sa Raulom Kastrom

Blic 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Havani sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja. Predsednik Vučić je istakao da je ova poseta Kubi njegova prva… »

Dačić: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Pravda 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Vučić na svim naslovnicama na Kubi

Mondo 14.12.2017
Kubanski mediji posvetili su veliku pažnju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Havani, najavljujući na naslovnim stranama i u udarnim terminima njegove razgovore sa kubanskim zvaničnicima i druge planirane aktivnosti. Najavljujući dolazak… »

Šarčević: Škole prikrivaju zaposlene

Danas 14.12.2017
Prosvetni sistem bio truo do granica koje ne mogu da se naslute i zato je potrebno da se potpuno reformiše, ocenio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i izrazio uverenje da će do septembra biti mesta za oko 2.000 novih… »

Dačić: Kosovo je srpski Jerusalim

Blic 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo srpski Jerusalim i da je prekid diplomatskih odnosa sa Izraelom u vrijeme bivše Jugoslavije bila greška. Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelan… »

Đukić Dejanović: Ne isključujem parlamentarne izbore!

Kurir 14.12.2017
Ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija, izjavila je ministarka bez portfelja i… »

"Pitanje Jerusalima osetljivo, Srbija neće imati reakciju"

B92 14.12.2017
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije. Kako je istakao, izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši. "Ova odluka neće… »

Vulin s Dodikom: BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo

Blic 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

Dnevnik 14.12.2017
BEOGRAD: Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućim rešenjima tog pitanja, mišljenja su danas izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici… »