Politika arhiva vesti 14.12.2017

Veće plate i penzije U 2018: Usvojen budžet za sledeću godinu i izmene zakona

Telegraf 14.12.2017
Usvojen najvažniji zakon za 2018. godinu. Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o budžetu za 2018. godinu, kojim su planirani prihodi u iznosu od 1.178 milijardi dinara, a rashodi 1.207 milijardi dinara. ŠTOPERICA RADILA U SKUPŠTINI: Poslanici o… »

Vučić na Kubi, prvo obišao Kohibu

Mondo 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas na Kubu u dvodnevnu zvaničnu posetu, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, Havana pridaje veliku pažnju. Foto: MONDO/Predrag Vujić Vučić je posetu počeo danas popodne, po… »

Dačić: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Pravda 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena… »

Dvodnevna poseta kubi: Predsednik Srbije stigao u Havanu, slede zvanični razgovori

Kurir 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas na Kubu u dvodnevnu zvaničnu posetu, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. Vučić će posetu početi danas popodne, po srednjeevropskom vremenu… »

Šarčević: 800 ljudi u školama nije hteo da ode u penziju, odgovaraće oni koji su ih krili

Nova ekonomija 14.12.2017
Tokom drugog polugodišta biće raspisan konkus za nova radna mesta u školama, najavljuje ministar prosvete Mladen Šarčević. "Već tokom drugog polugodišta, kada počistimo sve što je skriveno, oslobodiće se deo radnih mesta, a verujem da će do… »

Dačić: Pitanje Jerusalima neće imati reakciju Srbije

Večernje novosti 14.12.2017
Odnosi Srbije i Izraela danas su na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u Srbiji. Odnosi Srbije i Izraela danas su na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u… »

Đukić Dejanović: Ne isključujem izbore

Danas 14.12.2017
Ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija, izjavila je ministarka bez portfelja… »

"Pitanje Jerusalima osetljivo, Srbija neće imati reakciju"

B92 14.12.2017
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije. Kako je istakao, izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši. "Ova odluka neće… »

Vulin s Dodikom: BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo

Blic 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

B92 14.12.2017
Beograd -- Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o KiM, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza istakli su da je Vlada Srbije donela preporuku kako… »