Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Reforma poreza na imovinu

RT Kragujevac 14.12.2017
U okviru „Programa reformi poreza na imovinu“, Kragujevac je na 45. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština, potpisao Sporazuma o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate poreza na imovinu. Program podržava jačanje kapaciteta… »

Produžen pritvor niškom gradskom većniku

OK radio 14.12.2017
Gradskom većniku B. K. (27), koji je uhapšen pre dva dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu produžilo je pritvor na 30 dana, rekli u za Betu u tom tužilaštvu. Prema navodima… »

Racionalizacija u Gradskoj upravi

RT Kragujevac 14.12.2017
Nadzorni odbori javnih preduzeća i skupštine privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, treba da donesu odluku o isplati stimulativnih otpremnina u iznosu od 36.000 dinara za… »

Skupština Vranja odlučuje o budžetu

OK radio 14.12.2017
Deveta sednica Skupštine Vranja u ovom sazivu zakazana je za petak 15. decembar, a glavna tačka dnevnog reda je rasprava o budžetu za 2018. godinu. Na dnevnom redu će se naći i tačka koja se tiče kapitalnih investicija, ali i izveštaj o izvršenju… »

Bolja Srbija dala krv

Jug press 14.12.2017
LESKOVAC U prostorije stranke Bolja Srbija je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Miloš Nikolić, koordinator omladine Bolje Srbije, kaže da je reč o tradicionalnoj akciji koja se održava već više od deset godina. „Cilj nam je da… »

Leskovcu zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju

Jugmedia 14.12.2017
Gradu Leskovcu danas je u Beogradu uručeno priznanje u vidu zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2017. godini na nivou lokalnih samouprava. U ime grada zahvalnicu je primila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, a uručenje je… »

Usvojen kodeks ponašanja gradskih činovnika

OK radio 14.12.2017
Gradsko veće Vranja usvojilo je u četvrtak kodeks ponašanja službenika i nameštenika lokalne samouprave, kojim se želi približiti rad službi i organa Grada stavrnim potrebama građana. Kodeks je jedna od novina koje donosi Zakon o zaposlenima u… »

Ko donosi odluke o članovima komisije - koalicija, Veće ili viši organi SNS?

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
Lučani - Treći pokušaj da se formira Komisija za izbor novog načelnika Opštinske uprave propao je i danas. Naime, predsednica opštine i predsedavajuća Opštinskog veća Vesna Stambolić odložila je raspravu o izboru članova konkursne komisije… »

Leskovac opet član Predsedništva SKGO, kabinet hvali gradonačelnika

Jug press 14.12.2017
BEOGRAD Na 45. izbornoj skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), koja je održana juče u Beogradu, grad Leskovac izabran je za člana Predsedništva SKGO-a, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca. Gradu Leskovcu i… »

Užička policija izrekla 260 mera protiv nasilnika u porodici

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
Broj krivičnih dela porodičnog nasilja na području Policijske uprave Užice je umereno povećan, ali to ne bi trebalo tumačiti kao povećanje tog vida nasilja, već kao rešenost žena da učestalije prijavljuju nasilnika. To je ocenio Saša… »