Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Kragujevac potpisnik Sporazuma za unapređenje naplate poreza na imovinu

InfoKG 14.12.2017
U okviru “Programa reformi poreza na imovinu”, Kragujevac je na 45. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština, pod nazivom “Strateški razvoj lokalne samouprave“, potpisao Sporazuma o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate… »

Kačaru produžen pritvor do 30 dana zbog posebnih okolnosti

Jugmedia 14.12.2017
Gradskom većniku Branislavu Kačaru (27) koji je uhapšen pre dva dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, Osnovno javno tužilaštvo u Niš produžilo je pritvor na 30 dana. Prema navodima nadležnih u tužilaštvu… »

GV: Ističe rok za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru

Ritam grada Kg 14.12.2017
Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim preporučuje nadzornim odborima javnih preduzeća i skupštinama privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, da u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, donesu odluku o isplati… »

Odbornici sutra o budžetu za 2018.

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
Topola - Odborici Skupštine opštine Topola na sutrašnjoj sednici trebalo bi da usvoje predlog odluke o budžetu za 2018. godinu, koji je projektovan na 623.560.825,00 dinara. Na dnevnom redu će se naći i predlogu kadrovskog plana Opštinske uprave… »

Bolja Srbija dala krv

Jug press 14.12.2017
LESKOVAC U prostorije stranke Bolja Srbija je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Miloš Nikolić, koordinator omladine Bolje Srbije, kaže da je reč o tradicionalnoj akciji koja se održava već više od deset godina. „Cilj nam je da… »

Zahvalnicu Leskovcu za doprinos u zapošljavanju primila zamenica gradonačelnika

Jug press 14.12.2017
LESKOVAC Gradu Leskovcu danas je u Beogradu uručeno priznanje u vidu zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2017. godini na nivou lokalnih samouprava, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. “U ime grada zahvalnicu je primila zamenica… »

Dres kod i registracija poreskih obveznika

Jugmedia 14.12.2017
Gradsko veće Vranja usvojilo je Kodeks ponašanja službenika i nameštenika lokalne samouprave, kojim se preciznije propisuje način i ponašanje zaposlenih u nastupu prema strankama, u cilju približavanju rada gradskih službi i organa stvarnim… »

Ko donosi odluke o članovima komisije - koalicija, Veće ili viši organi SNS?

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
Lučani - Treći pokušaj da se formira Komisija za izbor novog načelnika Opštinske uprave propao je i danas. Naime, predsednica opštine i predsedavajuća Opštinskog veća Vesna Stambolić odložila je raspravu o izboru članova konkursne komisije… »

Leskovac ponovo u Predsedništvu SKGO

Jugmedia 14.12.2017
Grad Leskovac izabran je ponovo za člana Stalne konferencije gradova i opštine ( SKGO ) na juče održanoj 45. izbornoj skupštini tog tela kao i Saveza gradova i opština Srbije, saopšteno je danas iz kabineta leskovačkog gradonačelnika. Gradu… »

Užička policija izrekla 260 mera protiv nasilnika u porodici

Užice oglasna tabla 14.12.2017
Broj krivičnih dela porodičnog nasilja na području Policijske uprave Užice je umereno povećan, ali to ne bi trebalo tumačiti kao povećanje tog vida nasilja, već kao rešenost žena da učestalije prijavljuju nasilnika. To je ocenio Saša… »