Svet arhiva vesti 14.12.2017

Putin: Da Rusija i SAD ne nasrću jedna na drugu kao životinje

Politika 14.12.2017
Na godišnjoj konferenciji za medije, koja je trajala skoro četiri sata, pred 1.640 novinara, ruski predsednik poručio da će bogatstvo njegove zemlje rasti sa osvajanjem Arktika. Prema izveštajima agencija Moskva – Rusija i SAD ne treba nasrću… »

Tenzije u Siriji: Američki F-22 projektilima upozorio ruski Su-25

Blic 14.12.2017
Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile, nakon što su dva ruska aviona Su-25 ušla u zonu bez sukoba u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, javlja danas Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog… »

Somalija: U samoubilačkom napadu ubijeno 13 policajaca

Al Jazeera 14.12.2017
Samoubica se raznio ispred policijskog centra za obuku u Mogadišu, odgovornost za napad preuzela naoružana grupa Al-Shabab. Bombaš samoubica ubio je najmanje 13 i ranio još 15 policajaca, raznijevši se u četvrtak ujutro ispred policijskog centra za… »

Stravična nesreća: Voz prepolovio školski autobus (video)

Večernje novosti 14.12.2017
Teška saobraćajna nesreća dogodila se juče popodne u mestu Mijas u francuskim Istočnim Pirenejima kada je na školski autobus naleteo lokalni putnički voz. TEŠKA saobraćajna nesreća dogodila se juče popodne u mestu Mijas u francuskim Istočnim… »

EU odlučila, Šengen se širi i dolazi nam na granicu

B92 14.12.2017
Strazbur -- Evropski parlament u tematskoj raspravi na plenarnoj sednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske u Šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi već 2019. godine. Osnovni stav predlagača ove… »

Poraz Mej na glasanju o Bregzitu, poslednja reč parlamentu

RTV 14.12.2017
LONDON - Britanski poslanici naneli su u sredu poraz planovima za Bregzit premijerke Tereze Mej, omogućivši parlamentu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Evropskom unijom o izlasku te zemlje iz bloka. Za uključivanje parlamenta u proces… »

Oboren crni rekord - 262 novinara u zatvorima širom sveta

RTV 14.12.2017
NJUJORK - Komitet za zaštitu novinara, čije je sedište u Njujorku, saopštio je da se 262 osobe nalaze u zatvorima širom sveta zbog svog rada na prikupljanju i objavljivanju vesti. Komitet napominje da je tako oboren negativni rekord, navodeći da je… »

Kanada, srušio se avion s 25 ljudi, nema poginulih

RTS 14.12.2017
Avion kompanije "Vest vind", sa 25 putnika i članova posade, srušio se ubrzo posle poletanja, a prema izveštajima lokalnih medija, tom prilikom niko nije poginuo. Nesreća se dogodila sinoć ubrzo posle poletanja sa aerodroma Fond du Lak. Si-Bi-Si… »

Obavezati Fejsbuk i Gugl na plaćanje informativnim medijima

Dnevnik 14.12.2017
PARIZ: Nekoliko svetskih novinskih agencija apelovalo je na Evropski parlament i Evropsku komisiju da istraju na Direktivi o autorskim pravima, koja bi obavezala "internet gigante", poput Fejsbuka i Gugla, da značajan deo svojih pozamašnih prihoda od… »

MFS: Gotovo 7.000 Rohindži ubijeno u prvom mesecu vojne akcije

Glas Amerike 14.12.2017
Lekari bez granica saopštili su da je najmanje 6.700 Rohindža muslimana ubjeno u prvom mesecu brutalnog vojnog slamanja Rohindža pobunjenika. Međunarodna grupa za pomoć, sa sedištem u Ženevi, često poznata po svom francuskom akronimu MFS… »