Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.12.2017

Snapdragon 845 Windows 10 računari stižu tokom druge polovine 2018. godine

Benchmark 14.12.2017
Prošle nedelje, Qualcomm je imao nekoliko bitnih najava. Nakon što su najgoveštena prva dva Snapdragon 835-bazirana Windows 10 PC-a: HP Envy x2 i ASUS NovaGo, Qualcomm je ubrzo nakon toga predstavio i novi Snapdragon 845 procesor. S obzirom na to da… »

Microsoft dodao nove AI funkcije u Office 365

Benchmark 14.12.2017
Microsoft već godinama u svoj popularni Office paket dodaje cloud-baziranu veštačku inteligenciju. Pored AI-fokusiranih nadogradnji za Cortanu i Bing, kompanija je sada objavila i nekoliko alatki za Word, Excel i Outlook, koje će pomoći korisnicima… »

Samsung i Amazon Prime Video prvi donose HDR10+ sadržaj

Benchmark 14.12.2017
Saopštenje za javnost Kompanija Samsung Electronics i Amazon Prime Video najavili su da je čitava Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu. Reč je o novom otvorenom standardu koji koristi dinamičke metapodatke kako bi doprineo… »

Šta smo najviše guglali u 2017?

PC Press 14.12.2017
Google je, kao i svake godine, izbacio statistiku najpopularnijih fraza koje su ljudi upisivali u njegov pretraživač u proteklih 12 meseci. Najpoznatiji pretraživač nije zaboravio ni svoje korisnike iz Srbije, a u objavljenom pregledu pretraživanja… »

Srpska asocijacija menadžera izabrala menadžera godine

PC Press 14.12.2017
Ovogodišnji dobitnik prestižnog priznanja u kategoriji „Menadžer godine“, koje tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera (SAM), je Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije… »

Tajni Ajfon kodovi za koje mnogi nisu ni čuli

Vesti online 14.12.2017
Premda se radi o postavkama koje mnogi od nas nisu ni sanjali da će im zatrebati, tajne šifre na Ajfonu oduvek su bile super stvar zato jer ih zna mali broj ljudi. Neke od tajnih kodova omogućavju vam hrpu zanimljivih i čudnih stvari. Ovo je sedam… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

Studio B 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom „Jedan na jedan“, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvarajući Festival najavio je da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi… »

Norveška prva zemlja u svetu koja je isključila FM radio

Nova energija 14.12.2017
Norveška je završila prelazak na digitalni radio (DAB), i tako uprkos neslaganjima, postala prva zemlja u svetu koja je isključila nacionalno emitovanje na FM-u. U skladu sa prethodno usvojenim rasporedom, najseverniji regioni i teritorija Svalbard na… »

Imamo transfer blama kad vidimo šta su Srbi najviše guglali u 2017.

Noizz 14.12.2017
Google je objavio rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina u 2017. godini, nudeći uvid o najznačajnijim momentima i trendovima u Srbiji. Ove godine, građani Srbije su se na Googleu najčešće zanimali za vremenske prilike, a kako se… »

On ima samo šest godina i jedan je od najuticajnijih Jutjubera današnjice!

Nova energija 14.12.2017
Šestogodišnji dečak, voditelj popularnog YouTube kanala Ryan ToysReview već je multimilioner. On je zauzeo osmo mesto na listi Jutjubera koji su najviše zaradili u 2017. godini, a prema podacima na Forbsu, njegova zarada je 11 miliona dolara. Kanal… »