Društvo arhiva vesti 17.12.2017

Vučić: Ne odustajemo, optimizam je pobedio u celoj Srbiji

Dnevnik 17.12.2017
„Optimizam je pobedio u celoj Srbiji, pokazali smo da smo izlečili najveću boljku našeg društva i da ubuduće odustajanja nema – poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Kliničkog centra u Nišu, dodajući da smo… »

Iz saobraćaja isključeno 1.200 vozača, 217 na trežnjenju

RTV 17.12.2017
BEOGRAD - Za šest dana, koliko traje pojačana kontrola Saobraćajne policije, iz saobraćaja je isključeno skoro 1.200 vozača, a 217 je zadržano na trežnjenju, izjavio je danas Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. Okanović je za… »

Stručnjaci sa Kube u februaru u Srbiji

Večernje novosti 17.12.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će u februaru doći stručnjaci sa Kube, koji će zajedno sa kolegama iz Srbije raditi na proizvodnji novih lekova. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će u februaru doći… »

AMS: Kiša, susnežica i sneg otežavaju vožnju

Politika 17.12.2017
Kiša i susnežica u nižim predelima, a na planinama sneg, znatno otežavaju vožnju ove večeri, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Zbog mogućeg mraza i poledice, usled niskih temperatura, savetujemo oprezniju i sporiju vožnju, kao i obavezno… »

Ombudsman: Srbija pokazala da je spremna da svakome pomogne

Novi magazin 17.12.2017
Srbija je od početka migrantske krize nedvosmisleno pokazala spremnost da svakom građaninu koji se nađe na njenoj teritoriji obezbedi uslove dostojne čoveka i punu zaštitu njegovih prava, ocenio je danas zaštitnik građana Zoran Pašalić… »

Vulin: Srbija o migrantima brine na najbolji način

RTV 17.12.2017
BEOGRAD - Povodom svetskog Dana migranata, ministar odbrane i predsednik vladine Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin obišao je danas Kolektivni centar za smeštaj izbeglica u Krnjači gde je poručio da se u… »

Mihajlović: Srbija zbog investicija iz Kine nema problem sa EU

Blic 17.12.2017
Kompletno modernizovana pruga od Beograda do granice sa Mađarskom može se očekivati za tri godine, a kao deo evropske transportne mreže, biće u svemu usklađena sa evropskim standardima, kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva… »

Lajko iz Gunaroša milioniti dvojni državljanin Mađarske

RTS 17.12.2017
Milioniti dvojni državljanin Mađarske je Vojvođanin Mikloš Lajko iz Bačke Topole, koji sa porodicom živi u Gunarošu i bavi se poljoprivredom i stočarstvom, a dvojno mađarsko državljanstvo stekao je po pojednostavljenom postupku na osnovu… »

Suvo i malo hladnije

Dnevnik 16.12.2017
NOVI SAD: Hladnije i promenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna do 4 stepena. VOJVODINA: Suvo uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim… »

Naprednjaci još ne otkrivaju karte Vučić uoči bitke za prestonicu: Tim za Beograd tek kad se raspišu izbori

Kurir 17.12.2017
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da će tim te stranke za izbore u Beogradu biti poznat kada izbori budu raspisani. "Kada dođe vreme, kada se raspišu izbori", odgovorio je Vučić u Nišu na pitanje novinara kada će biti… »