Ekonomija arhiva vesti 17.12.2017

Dačić: Prijateljstvo sa Rusijom nije samo pitanje prošlosti, već i zajedničke budućnosti!

Pravda 17.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da očekuje da tokom zvanične posete srpske delegacije Moskvi bude potpisano nekoliko novih sporazuma sa Rusijom i da budu dogovoreni ekonomski projekti i investicije za narednu godinu. Dačić je naveo… »

Udar na Montenegro erlajns: Nemci će ih "ugasiti"?

B92 17.12.2017
Podgorica -- Nemački TUI i njegove avio-filijale pokreću sedam novih linija iz Velike Britanije, Francuske i Holandije za Crnu Goru od narednog leta. Radi se o letovima s pariskog aerodroma Šarl de Gol, Liona i Nantesa za Podgoricu. Osim toga, stiže i… »

Evo koje će sve poslove u bliskoj budućnosti preuzeti roboti

Nova ekonomija 17.12.2017
U godinama pred nama, za većinu poslova koji sada postoje neće biti potrebe ili će biti zamenjeni veštačkom inteligencijom. Šta će biti sa poslovima koje danas radimo kao što su kancelarijski službenik, trgovac, kuvar, konobar, inženjer… »

Poboljšanje kreditnog rejtinga – signal stranim investitorima

RTS 17.12.2017
U dva dana, dve vodeće Agencije za ocenu kreditnog rejtinga,"Standard end purs" i "Fič", poboljšale su ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivo "BB", uz stabilne izglede za njegovo unapređenje. Agencije očekuju da Vlada nastavi fiskalnu konsolidaciju… »

Gorenje: Nema subvencija, nema novih radnih mesta

SEEbiz 17.12.2017
BEOGRAD - "Nema državnih subvencija - nema novih zaposlenja", to je u najkraćem odgovor iz "Gorenja", tačno godinu dana od kako je gigant iz Velenja proslavio desetogodišnji jubilej poslovanja u Srbiji i najavio 300 novih radnih mesta. Prošlog… »

Obećanje pada u vodu: Hrvati, spremite se na najgore

Vesti online 17.12.2017
Od Božića do Božića - toliko je otprilike držalo vodu obećanje premijera Andreja Plenkovića da će "Inu" ponovo vratiti u hrvatsko vlasništvo. Otkup MOL-ovih deonica u "Ini" hrvatski premijer je najavio početkom 24. decembra prošle godine, a u… »

Štrajk u Izraelu zbog otpuštanja zaposlenih u farmaceutskom gigantu

Beta 17.12.2017
Letovi s izraelskog medjunarodnog aerodroma Ben Gurion kraj Tel Aviva suspendovani su danas zbog štrajka protiv plana farmaceutskog giganta Teve da otpusti radnike. Vazdušni saobraćaj zaustavljen je u 8.00 po lokalnom vremenu nakon što je moćno… »

Trumpova administracija zabranila neke riječi u zdravstvenim agencijama

SEEbiz 17.12.2017
WASHINGTON - Trumpova administracija je agencijama u okviru ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi SAD-a rekla da izbjegavaju određene riječi i fraze u službenim dokumentima nacrta proračuna za iduću godinu, izvijestio je Washington Post u subotu… »

"Kamate niske, subvencionišemo učešće za stan"

B92 17.12.2017
Beograd -- Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da smo "za tri godine bitno poravili našu situaciju". Ojn je, povodom odluke rejting agencije "Standard end Purs" o povećanju kreditnog rejtinga za dugoročno zaduživanje Srbiji, rekao i… »

Izmene u Srbiji, kreće isplata svima iz ex YU

B92 17.12.2017
Beograd -- Skupština Srbije je usvojila izmene i dopune Zakona o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana. Zakon predviđa isplatu štediša sa prostora cele bivše Jugoslavije, u periodu od 31. avgusta 2019. godine… »