Izvor: Pravda arhiva vesti 17.12.2017

Dačić: Prijateljstvo sa Rusijom nije samo pitanje prošlosti, već i zajedničke budućnosti!

Pravda 17.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da očekuje da tokom zvanične posete srpske delegacije Moskvi bude potpisano nekoliko novih sporazuma sa Rusijom i da budu dogovoreni ekonomski projekti i investicije za narednu godinu. Dačić je naveo… »

Erdogan kontrira trampu: Turska će otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalimu

Pravda 17.12.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ova zemlja otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalimu, prenosi Rojters. Navodi se da je Erdogan ovo saopštio nekoliko dana nakon što je na samitu muslimanskih lidera predvodio pozive svetu da… »

DžENTLMEN: Putin zahvalio Trampu za pomoć u hvatanju terorista u Rusiji!

Pravda 17.12.2017
Kremlj je saopštio da se predsednik Rusije Vladimir Putin danas u telefonskom razgovoru zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu na informaciji koja je pomogla hapšenju terorista koji su planirali da izvedu bombaške napade u Kazanjskoj katedrali… »

Dovoljna udaljenost za Pjongjang: Pogledajte još jedno testiranje nuklearne rakete SAD (video)

Pravda 17.12.2017
SAD su već drugi put u sedam dana testirale nuklearnu raketu iz vazdušne baze Vandenberg, oko 240 kilometara severozapadno od Los Anđelesa. Nenaoružana raketa "Minutman 3", ima domet od oko 13. 000 kilometara, što je dovoljna udaljenost za gađanje… »

Protest u Sarajevu: Trampe, Jerusalim je glavni grad Palestine

Pravda 17.12.2017
U Sarajevu je danas održan miting podrške Palestincima u znak protesta zbog odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela. Sarajevski portal Kliks prenosi da su okupljanje organizovali Palestinska zajednica u BiH… »

Kurc i štrahe udaraju na migrante: Oduzimaće im novac i mobilne telefone

Pravda 17.12.2017
Nova austrijska vlada koju će voditi, nakon sutrašnjeg polaganja zakletve, Sebastijan Kurc, planira brojna pooštravanja u pravu na azil. U programu vlade Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske stranke (FPO), u delu nazvanom unutrašnja… »

Zaharova uništila DžONSONA: On je rekao da je Rusija agresivna kao Sparta, a ona mu je odgovorila ...

Pravda 17.12.2017
Britanski šef diplomatije Boris Džonson uporedio je Rusiju sa Spartom, prenosi londonski list Sandej Tajms. Džonson je uporedio Zapad sa demokratskom Atinom, a rusiju sa ratničkom i agresivnom Spartom. Ove Džonsonove reči nisu mogle da ostanu bez… »

Marin Le Pen: EU je katastrofalna organizacija koja ubija Evropu

Pravda 17.12.2017
Lideri ultradesničarskih stranaka iz Francuske, Holandije i drugih zemalja sastali su se danas u Pragu kako bi razgovarali o idejama za evropsku budućnost i interkontinentalnoj saradnji udaljenoj od Evropske unije. Kako prenosi AP, liderka ultra… »

Da li će ovo smiriti gnev palestinaca? Trampova odluka o Jerusalimu će biti poništena

Pravda 17.12.2017
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatra nacrt rezolucije, kojim se insistira da bilo kakve odluke o statusu Jerusalima nemaju pravni efekat i moraju da budu poništene, javlja Rojters. U nacrtu rezolucije, koji je izradio Egipat i koji je napisan na… »

Beograd napreduje, a Mi ne: Haradinaj ima nove zahteve za Brisel!

Pravda 17.12.2017
Prvi čovek tzv. "vlade" unutar privremenih šiptarskih institucija na Kosovu i Metohiji Ramuš Haradinaj najavio je, uoči sutrašnje posete Briselu, da će Evropskoj uniji postaviti neke nove zahteve, odnosno da će zatražiti da se južna srpska… »