Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 17.12.2017

Kremlj tvrdi: CIA pomogla sprečavanje terorističke zavere

Slobodna Evropa 17.12.2017
Kremlj je saopštio da je američka Centralna obaveštajna agencija CIA obezbedila informacije koje su Rusiji pomogle da spreči planirane terorističke napade u ruskom gradu Sankt Peterburgu. Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je američkom… »

Protest u Sarajevu: Jerusalem je centar svih religija i Palestine

Slobodna Evropa 17.12.2017
Stotinjak građana, uglavnom porijeklom iz Palestine, protestovalo je u Sarajevu protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da Jerusalem prizna kao glavni grad Izraela, dajući podršku palestinskom narodu. Na protestu bez incidenata, koji je… »

Letelica Sojuz poletela sa Zemlje

Slobodna Evropa 17.12.2017
Ruska kapsula Sojuz sa trojicom astronauta iz Rusije, Japana i SAD poletela je prema Međunarodnoj svemirskoj stanici. Kapsula sa astronautima Antonom Škaplerovim, Norišigeom Kanajom i Skotom Tringlom lansirana je u subotu sa kosmodroma Bajkonur u… »

Gabon: Povređena dvojica danskih novinara

Slobodna Evropa 17.12.2017
Dvojica danskih novinara lista Nacionalna geografija izbodena su nožem u glavnom gradu Gabona Librevilu, a jedan je u kritičnom stanju, saopštila je vlada Gabona. Ministar odbrane Etijen Masard Makaga rekao je da je 53-godišnji napadač brzo uhapšen… »

Skoplje: Marš crvenih kišobrana za prava seksualnih radnika

Slobodna Evropa 17.12.2017
Godišnji "Marš crvenih kišobrana", za unapređenje prava seksualnih radnika u Makedoniji, održan je u Skoplju deseti put zaredom. Devojke s maskama i crvenim kišobranima u rukama, i članovi nevladinih organizacija zatražili su od državnih organa… »

Honduras: Predsednikova sestra među žrtvama helikopterske nesreće

Slobodna Evropa 17.12.2017
Najmanje šest osoba, među kojima i sestra predsednika Hondursa Hilda Hernandes poginulo je u padu helikoptera neposredno posle poletanja sa medjunarodnog aerodroma u Tegusigali. Hilda Hernandes, četvorica radnika obezbeđenja i pilot poleteli su ka… »

Vučić u ponedeljak u Moskvi

Slobodna Evropa 17.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se u utorak, 19. decembra, u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da se nada da će biti dobrih vesti za Srbiju nakon te posete. Prvog dana posete, u ponedeljak, obići će… »

Mihajlović: Srbija nema problema sa EU zbog kineskih investicija

Slobodna Evropa 17.12.2017
“Srbija neće imati problema sa Evropskom unijom zbog investicija iz Kine, jer će prugа od Beogrаdа do Budimpešte biti deo evropske trаnsportne mreže”, izjavila je Zorana Mihajlović ministаrkа grаđevinаrstvа, sаobrаćаjа i… »

Mediji: SB UN razmatra nacrt rezolucije o odbacivanju Trampove odluke o Jerusalimu

Slobodna Evropa 17.12.2017
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatra nacrt rezolucije kojom bi UN odbacile odluku američkog predsednika Donalda Trampa o proglašenju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, prenela je agencija Frans pres. U nacrtu rezolucije, koju je predložio… »

Avganistan: U napadu na punkt poginuli policajci

Slobodna Evropa 17.12.2017
U napadu talibanskih pobunjenika na policijski punkt na jugu Avganistana ubijeno je najmanje 11 policajaca, saopštili su zvaničnici, a objavio Associated Press. Napad se dogodio u gradu Laškargah, prestonici južne pokrajine Heldman. Lokalni… »