Arhiva » Vesti » Nedeljnik 17.12.2017

Avakumovićeva žena iz "Senki": Da li je moja glava sledeća?

Njen lik je rađen po ugledu na Kristu Šumanović, osnivačicu Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" * "Vidite i da je ona (Krista) uplašena" * "Glumački mi je najteža bila scena sa Peletom, ali ne zato što sam gola, ni zbog kolege"

Nedeljnik nedelja, 17. decembar 2017.

Glumica Iva Kevra koja u serija "Senke nad Balkanom" tumači misterioznu devojku Kristu, suprugu doktora Avakumovića, rekla je da ne sme da kaže šta ćemo gledati u pretposlednjoj epizodi.

"Ne smem vam otkriti šta ćete gledari večeras jer će me produkcija strpati u zatvor. Vidite i da je ona uplašena (Krista). Da li je njena glava sledeća, saznaćemo svi zajedno", rekla je glumica.

Njoj je ovo prva uloga, a kako ističe za " Kurir", ne oseća pritisak što igra istorijsku ličnost. Njen lik rađen je po ugledu na Kristu Šumanović (udatu Đorđević), koju je istoriju upamtila kao osnivača Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", ali i družbenicu Josipa Broza.

"Krista je ovde fiktivan lik i, nažalost, nije bilo prostora za mnogo toga što njena biografija nudi. Pokušala sam da je odigram kao iskrenu i blesavu mladu ženu. U "Senkama" je fokus na nečemu drugom", objašnjava Iva Kevra.

Glumici su tokom snimanja najteže pale glumačke scene s Draganom Petrovićem Peletom.

"Po prirodi sam temperamentna i stalno je reditelj vikao 'Kevra, sporije, sporije', i onda opet 'još sporije'. Glumački mi je najteža bila scena s Peletom. Ništa slično nisam snimala. Nije mi bilo neprijatno ni što sam gola, ni zbog kolege. Bila sam fokusirana da ne zaboravim tekst", zaključila je Iva Kevra.


Objavljeno na sajtu nedeljnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Balkan

©2018 Netmark d.o.o.