Ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Pametni automobili će do 2020. činiti 50% kineskog tržišta

SEEbiz 07.01.2018
PEKING - Sudeći prema nactu strategije za pametne automobile koje je objavilo vrhovno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje pametni automobili će do 2020. činiti 50 posto novog tržišta automobila u Kini, izvještava The Beijing News. Nacrt… »

Kockanje s bitkoinom nije mimoišlo ni Srbiju

Dnevnik 07.01.2018
NOVI SAD: Tek protekla 2017. godina neće se pamtiti ni po jačanji ni po slabljenju evra i dolara niti jena ili juana. Popularnost im je ukrao bitkoin. Pomenuta kriptovaluta je 3. januara ove godine napunila devet godina. Ako su ozbiljni bankari na nju i… »

Vučić: Prvi put ispod nivoa Mastrihta

BizLife 07.01.2018
Nivo javnog duga pao je na 57 odsto BDP, što je ispod nivoa Mastrihta, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To znači da nismo više u grupi visoko zaduženih zemalja, saopštio je Vučić prilikom obilaska radova na Narodnom muzeju. Kako je… »

Kina smanjila siromaštvo za dve trećine

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Kina je u proteklih pet godina smanjila siromaštvo za dve trećine, tvrde zvaničnici u Pekingu. Do kraja prošle godine oko 30 miliona Kineza je živelo ispod nacionalnog praga siromaštva. Poređenja radi, u 2012. godini je 98,99 miliona… »

Više veruje Srbin u SAD, nego onaj u KG, zašto?

B92 07.01.2018
Ko želi da svoju robu proda ljudima širom sveta, nema boljeg načina nego onlajn putem, ali, koliko je u Srbiji to moguća misija? "Nema drugog načina ako zeliš da se obratiš ljudima i u Njujorku, Sidneju ili nekoj pustinji Australije nego da… »

"Debakl koji je bio moja životna prekretnica": Priče četvoro veoma uspešnih Srba naučiće vas kako da se nosite sa…

Blic 07.01.2018
Nije završio fakultet na vreme, čak ga je "otegao" na dvocifren iznos godina, ali je u međuvremenu stvorio firmu sa svetskim renomeom, a na kraju ipak je diplomirao. Bio je u najužem krugu kandidata, međutim nije dobio željeni posao u Svetskoj… »

(Re)definisanje vizije – kuda ste ono beše pošli?

MojaFirma.rs 07.01.2018
Koliko puta vam se dešavalo da pođete do susedne prostorije da biste doneli nešto što vam treba, a onda zastanete na pola puta? I zbunjeno se vrtite u mestu i vraćate film, jer ste u tom trenutku zaboravili gde (odnosno, zbog čega) ste zapravo… »

Putnici iz Srbije već tri dana čekaju na let iz Njujorka

Danas 07.01.2018
Dvadesetak putnika iz Srbije već treći dan u Americi čeka na let za povratak u Beograd. Avion Er Srbije je iz NJujorka trebalo da poleti 4. januara, ali je let, zbog snežne mećave, otkazan. U toj kompaniji rekli su za N1 da je grupu putnika s… »

"Za neiskusne nikad nije pravo vreme": Ovo je savet stručnjaka o kupovini kriptovaluta na kojima biste mogli ozbiljno da…

Blic 06.01.2018
"Bio bih veoma oprezan pri investiranju u bilo koju kriptovalutu, jer su svim kriptovalutama cene drastično porasle tokom prošle godine, pitanje je koliko još ima prostora za rast, kratkoročno gledano. Generalno ne bih savetovao ljudima da… »

Antić: Spremni za hladni talas

Danas 06.01.2018
Beogradske elektrane su spremne za hladni talas koji se očekuje u januaru, rekao je večeras ministar rudarstva i enegetike Aleksandar Antić, prilikom obilaska Toplane Novi Beograd, navodeći da su obezbeđeni energenti i obavljeni kvalitetni remonti… »