Izvor: B92 arhiva vesti 07.01.2018

Izrael: 20 organizacija dobilo zabranu ulaska u zemlju

B92 07.01.2018
Jerusalim -- Izrael je objavio listu 20 organizacija iz celog sveta čijim članovima će biti zabranjeno da uđu u tu zemlju. Izraelski ministar Gilad Erdan, zadužen za strateške poslove, izjavio je da grupe na toj crnoj listi "operišu konstantno i… »

Evo koliko bi struje trošili mačevi iz "Ratova zvezda"

B92 07.01.2018
Student Luk Vilkoks sa Univerziteta u Lesterširu izračunao je koliko bi energije trošili svetlosni, odnosno laserski mačevi iz "Ratova zvezda", kada bi takvo oružje postojalo. Vilkoks je kao početnu tačku za svoje proračune uzeo to što je u prvoj… »

Državljanstvo Srbije umesto "srpsko": "Osećaj slobode..."

B92 07.01.2018
Novi Pazar -- Bošnjacima će u pasošima u rubrici za držaljavnstvo ubuduće pisati “državljanstvo Republike Srbije”, a ne “srpsko” kao do sada, navode iz Stranke za Sandžak. Jedan od građana Novog Pazara Mirsad Đerekerac nedavno je izgubio… »

Sedam mesta gde su temperature od 20 stepeni stalna pojava

B92 07.01.2018
Dok svi pričaju o skijanju, vi počnite da pričate o plivanju i ako vam se ukaže prilika, otputujte na neka mesta gde i u prvom mesecu u godini sunce nezaustavljivo greje. Lansarote Na ovom kanarskom ostrvu temperature u januaru pokazuju 20 stepeni… »

Klop: Kutinjo je insistirao na odlasku

B92 07.01.2018
Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da je bilo nemoguće da zadrže Felipea Kutinja jer je njegova želja za odlaskom u Barselonu bila prevelika. Ugovor je potpisan na pet i po godina, a iznos transfera je 160 miliona evra pri čemu mu je otkupna… »

Posle pet godina: Stouk otpustio Marka Hjuza

B92 07.01.2018
Premijerligaš Stouk otpustio je menadžera Marka Hjuza. Hjuz je dobio otkaz samo nekoliko sati posle eliminacije iz FA kupa od četvrtoligaša Koventrija. Stouk je poražen u pet od poslednjih sedam utakmica u engleskoj Premijer ligi i u zoni je… »

Pametne naočare koje objavljuju video snimke na društvene mreže

B92 07.01.2018
Nakon što je Snapchat predstavio svoje pametne naočare - "Spectacles", koje imaju mogućnost snimanja video zapisa, još jedna kompanija je odlučila da se oproba na tržištu kreirajući "ACE Eyewear", pametne naočare koje na društvene mreže mogu da… »

Sa šutom bacamo milione

B92 07.01.2018
Srbija bi, ukoliko počne da reciklira građevinski otpad i koristi ga kao resurs, mogla da ostvari dobit od oko 500 miliona evra godišnje. Ušteda bi mogla da bude neuporedivo veća ako bi se izračunalo koliko bi se novca manje ulagalo u… »

Pronađeno svetilište koje krije "minijaturni model univerzuma"

B92 07.01.2018
Meksički arheolozi iskopali su kameno svetilište u jezeru na vulkanu u Meksiko Sitiju i utvrdili da je reč o "minijaturnom modelu univerzuma". Nacionalni institut za antropologiju i istoriju saopštio je da se kamen nalazio u centru prirodnog jezera… »

"Odluka o kanonizaciji Stepinca pripada papi"

B92 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kaže da mešovita komisija nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca. On je dodao da to pitanje, koje u SPC-u nikada nisu dovodili pod sumnju, pripada rimskom… »