Izvor: B92 arhiva vesti 07.01.2018

Zvezda predstavila aplikaciju za mobilne telefone

B92 07.01.2018
Crvena zvezda predstavila je zvaničnu aplikaciju fudbalskog kluba za 'pametne' telefone. "Svi vi koji koristite Android i iOS od danas možete bolje i brže pratiti sva dešavanja vezana za Crvenu zvezdu. Vrlo jednostavno možete preuzeti aplikaciju na… »

Nina u glavnom žrebu turnira u Hobartu

B92 07.01.2018
Nina Stojanović uspešno je završila kvalifikacije i plasirala se u glavni žreb turnira u Hobartu. Srpkinja je u drugoj, poslednjoj rundi kvalifikacija bila bolja od Julije Gluško u dva seta – 6:1, 6:4. Nina je protiv rivalke iz Izraela posebno bila… »

"Novaka ne muči lakat, već psihološki problemi"

B92 07.01.2018
Greg Rusedski, nekada četvrti igrač sveta, a sada novinar i analitičar, ne veruje da je trenutno najveći problem Novaka Đokovića povreda lakta. Đoković je zbog hronične povrede desnog lakta propustio šest meseci, a odložio je i povratak na… »

SAD: Nismo promenili stav prema Severnoj Koreji

B92 07.01.2018
Vašington -- Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli kaže da administracija predsednika Donalda Trampa nije promenila uslove za pregovore sa Severnom Korejom. Hejli je za televiziju ABC navela da prvo severnokorejski lider Kim Džong Un mora da obustavi… »

Beker posle uvrede njegovom sinu: Oštro protiv rasizma

B92 07.01.2018
Berlin -- Nakon što mu je poslanik Alternative za Nemačku (AfD) sina nazvao "polucrnčugom", bivši teniser Boris Beker pozvao je na borbu protiv rasizma. U autorskom tekstu za novine "Velt am zontag" Beker kritikuje poslanika AfD Jensa Majera zbog… »

Grčka udruženja najavljuju protest zbog imena MKD

B92 07.01.2018
Nekoliko grčkih udruženja najavilo je proteste za 21. januar u Solunu kako bi se usprotivili upotrebi naziva Makedonija u imenu današnje Republike Makedonije. Makedonski mediji prenose da je reč o protestu grčkih nacionalista i to u trenutku kada su… »

Šef Aerodroma: Dobro smo počeli, neka nastave

B92 07.01.2018
Direktor Aerodroma siguran je da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlučio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih, države i malih akcionara. Model za koji se država odlučila, da putem koncesionog ugovora nastavi da razvija… »

Preminula francuska pevačica Frans Gal

B92 07.01.2018
Francuska pevačica Frans Gal (France Gall), veoma popularna šezdesetih godina, preminula je danas u bolnici u Parizu od posledica raka, izjavila je Frans presu njena portparolka. "Frans Gal je preminula danas, 7. januara, posle dve godine borbe protiv… »

Skot: Uskoro 100 godina od srpske zastave na Beloj kući

B92 07.01.2018
Beograd -- Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je da Srbija i SAD imaju odličan dugotrajan odnos. Osim toga, on je podsetio da se ove godine obeležava 100 godina otkada se zastava Srbije zavijorila ispred Bele kuće. On je za list "Politika" od… »

Pao saudijski borbeni avion, "tehnički kvar" ili oboren?

B92 07.01.2018
Rijad -- Kraljevsko Ratno vazduhoplovstvo Saudijske Arabije je saopštilo da su spasena oba pilota čiji se borbeni avion srušio tokom operacije u Jemenu. U saopštenju piše da se ta nesrecĚ�a desila zbog "tehničkog kvara", ali je televizija… »