Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 07.01.2018

Hrvatski mediji: Gde nam je predsednica?

B92 07.01.2018
Zagreb -- Hrvatski mediji se pitaju gde im je predsednica Kolinda Grabar Kitarović. RTL javlja da je u javnosti nema već 12 dana i da je poslednji put pred kamerama bila u Karlovcu uoči katoličkog Božića, nakon čega je obišla vatrogasce, policajce… »

"Milošević rekao 'Franja, uzmi, to je 'turska Hrvatska'"

B92 07.01.2018
Zagreb -- Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je za etničko čišćenje u Bosni i Hercegovini najodgovorniji Vens-Ovenov plan. Osim toga, on je naveo da pred Haškim tribunalom nije svedočio ništa lično o generalu Slobodanu… »

BiH: Uhapšen organizator trgovine oružjem prema Sloveniji

B92 07.01.2018
Mostar -- Pripadnici federalne uprave policije (FUP) uhapsili su organizatora krijumčarenja oružja i vojne opreme u Sloveniju. Oni tragaju za više osoba koje su uključene u lanac trgovine naoružanjem, saopšteno je iz FUP-a. Na području Travnika u… »

Crveni alarm širom Makedonije, "jedva se diše"

B92 07.01.2018
Skoplje -- U više gradova Makedonije već nekoliko dana je na snazi crveni alarm zbog zagađenosti vazduha, a najzagađeniji su Strumica i Skoplje. Vazduh u glavnom gradu je, kako prenose mediji, esktremno zagađen tokom poslednjih dana i noći, sa… »

Političari iz RS čestitali Božić

B92 07.01.2018
Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik čestitao je Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i vernicima koji danas obeležavaju praznik. On je naveo da "praznik Hristovog rođenja iznova podseća da su ljubav… »

Zaev: Rešenje spora sa Grčkom do jula

B92 07.01.2018
Atina -- Skoplje i Atina imaju dobre šanse da reše spor oko naziva Makedonije do jula, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev. "Verujem da je mogucĚ�e nacĚ�i rešenje do kraja prve polovine 2018. godine", rekao je Zaev u intervjuu grčkom… »

"Odluka o kanonizaciji Stepinca pripada papi"

B92 07.01.2018
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kaže da mešovita komisija nije mogla da se složi o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca. On je dodao da to pitanje, koje u SPC-u nikada nisu dovodili pod sumnju, pripada rimskom… »

"Bojazan od Vučića, uspeli u CG, isto traže i od Srbije"

B92 07.01.2018
Podgorica -- Mitropolit crnogorski-primorski SPC Amfilohije naveo je da je “Apel za odbranu Kosova i Metohije“ potpisan zbog „nepoverenja i kombinacija“. Osim toga, on je, kako se navodi, “izrazio bojazan da politika predsednika Srbije… »