Izvor: B92/Kultura arhiva vesti 07.01.2018

Preminula francuska pevačica Frans Gal

B92 07.01.2018
Francuska pevačica Frans Gal (France Gall), veoma popularna šezdesetih godina, preminula je danas u bolnici u Parizu od posledica raka, izjavila je Frans presu njena portparolka. "Frans Gal je preminula danas, 7. januara, posle dve godine borbe protiv… »

Zvezde u crnom kao podrška žrtvama seksualnog uznemiravanja

B92 07.01.2018
Mnoge filmske zvezde nosiće crnu garderobu na predstojećoj dodeli Zlatnog globusa, a u znak protesta zbog seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji. Britanski BBC prenosi da će se tom protestu pridružiti i muške filmske zvezde, a cilj je da se… »

Ništa od nominacija: Kako su holivudski skandali uticali na Zlatni globus

B92 07.01.2018
U vreme kada skandali o seksualnom uznemiravanju potresaju Holivud, nominacije za ovogodišnji Zlatni globus izostale su za nekoliko filmova i TV serija čiji su muški protagonisti među glavnim optuženima. Film "All the Money in the World" Ridlija… »

Ko su glavni favoriti za Zlatni globus?

B92 07.01.2018
U Los Anđelesu će kasno večeras biti održana 75. dodela američke filmske nagrade Zlatni globus, a favoriti su ove godine ostvarenja "The Post" i "The Shape of Water", iako će glavna tema večeri biti veliki skandal o seksualnom uznemiravanju u… »

Prvi put u ulozi homoseksualca na američkoj televiziji

B92 07.01.2018
Američki glumac škotskog porekla Alan Kaming izjavio je da glumi prvi put glavnu ulogu homoseksualca na američkoj televiziji ocenjujući da je to posebno važno kao prekretnica tokom administracije predsednika Donalda Trampa. Serija "Instinkt"… »

Stiže jedna od najjezivijih horor priča

B92 07.01.2018
Na filmska platna uskoro stiže priča o Slender Manu, jednom od najjezivijih likova pop kulture. Reč je o bledoj utvari bez lica, s neprirodno dugačkim udovima, koja vreba decu i one koji postaju opsednuti njenim likom. Niko ne zna šta se tačno… »