Izvor: iKragujevac arhiva vesti 07.01.2018

Bez gužve na putevima: Pojačan saobraćaj očekuje se u večernjim satima

iKragujevac 07.01.2018
Vedro, sunčano i toplo vreme, prohodnost puteva je dobra, kolovozi su suvi, a vozače još očekuje umeren intenzitet saobraćaja na prioritetnim putnim pravcima širom zemlje. Vanrednih prekida i zastoja nema, dok se na naplatnim rampama prolazi bez… »

Tradicionalno lomljenje česnice u Kragujevcu

iKragujevac 07.01.2018
Veliki broj ljudi okupio se kod "Krsta" gde se uz blagoslov Episkopa šumadijskog gospodina Jovana lomila česnica, a najsrećniji su izvukli po zlatnik. Tačno u podne osveštena je česnica, a Kragujevčani su strpljivo čekali u redu, svoj komad ovog… »

U ponedeljak se završava prvi deo zimskog raspusta

iKragujevac 07.01.2018
Prvi deo zimskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završava se u ponedeljak. Drugi deo zimskog raspusta počinje 1. a završava se 9. februаrа. Prvo polugodište se zаvršаvа 31. jаnuаrа, а drugo počinje 12… »

Božićni koncert Univerziteta u Kragujevcu

iKragujevac 07.01.2018
U utorak, 9. januara, u 18 sati, u Univerzitetskoj galeriji, profesori i najbolji studenti Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu održaće tradicionalni Božićni koncert. Program koncerta prilagođen je prazničnoj atmosferi, a… »

Više časova, novi predmeti... Evo šta čeka gimnazijalce!

iKragujevac 07.01.2018
Od naredne školske godine u prvom razredu gimnazije učenici će birati dva od šest ponuđenih izbornih programa. Tako će se nedeljni fond povećati za dva časa, jer će broj obaveznih predmeta ostati isti. Sve to je predviđeno novim predlogom… »

Čuda se dešavaju: Na Božić Šumadija osvanula prekrivena visibabama!

iKragujevac 07.01.2018
Visoke temperature u januaru pogoduju ovom ranom prolećnom cvetu. U šumadijskom selu Badnjevcu kod Batočine na Božić su procvetale visibabe! Visoke temperature u januaru pogoduju ovom ranom prolećnom cvetu, pa su tako dvorišta u centralnom delu… »

Da li ste znali? Pepeo od Badnjaka vas može osloboditi najvećih bolova, evo šta leči kao od šale!

iKragujevac 07.01.2018
Badnjak stoji pred ulaznim vratima, na Badnje veče se unosi u kuću, a na Božićno jutro njegovom grančicom položajnik džara vatru. A šta posle Božića? Jedan od najvažnijih običaja pred Božić koje svi poštuju svakako je unošenje badnjaka u… »

Dnevni horoskop za 7. Januar: Vagu čekaju ljubavni problemi, a jedan znak povišica i unapređenje

iKragujevac 07.01.2018
OVAN POSAO: Sačekajte povoljniji dan za sprovođenje svojih ideja. Trenutno vam aspekti nisu naklonjeni. LJUBAV: Ljubavna situacija je veoma zanimljiva jer se viđate sa nekom osobom tajno. Uživate u svakom trenutku sa njom. ZDRAVLJE: Moguće je da ste… »

Da li bi ovim jedna od najvećih glavobolja stanodavaca konačno prestala?

iKragujevac 07.01.2018
Večita boljka vlasnika stanova su podstanari-neredovne platiše, kao i prevaranti koji se isele i ostave im gomilu dugova za struju, telefon, komunalije... Kako, prema zakonu, sva dugovanja glase na ime vlasnika nekretnine, sav rizik - koga će primiti u… »

Novčić iz česnice ne smete bacati, potrošiti ili čuvati kod sebe, a ovo treba da uradite

iKragujevac 07.01.2018
Da li ste se nadali dobitku novčića iz česnice ovog Božića? Pročitajte šta treba uraditi sa paricom kako bi u dom došla sreća i blagostanje... Vekovima unazad česnica je tradicionalan kolač koji domaćice u Srbiji zamese za Badnje veče ili… »