Arhiva » Vesti » Dnevnik 08.01.2018

Nagrađeni radnici koji su predupredili opasnost od bombe

Dimitrije Nenadić i Fahrudin Kajević nagrađeni sa 50 hiljada dinara, zbog toga što su predupredili opasnost od eksplozije ručne bombe pored šina.

Dnevnik ponedeljak, 8. januar 2018.  |  Tanjug

BEOGRAD: Odbor direktora "Infrastrukture železnice Srbije“, doneo je danas odluku da se Dimitrije Nenadić, čuvar pruge na pružnoj deonici Priboj - Prijepolje i Kajević Fahrudin, šef pružne deonice Priboj - Prijepolje, radnici Sekcije za održavanje pruga Užice, nagrade novčanim iznosom od 50 hiljada dinara, zbog toga što su predupredili opasnost od eksplozije ručne bombe.

Njih dvojica su u nedelju, 7. januara, nakon pronalaska ručne bombe pored šina u mestu Zalug, na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja, zaustavli putinčki voz koji je saobraćao iz Bistrice ka Prijepolju, a zatim obavestili Ministarstvo unutrašnjih poslova i obezbedili mesto do dolaska specijalne jednice i uklanjanja bombe sa koloseka.

Na taj način su sprečili neželjene posledice po bezbednost putnika i železničkog saobraćaja na ovom delu barske pruge, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije."


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.