Arhiva » Vesti » RTV 08.01.2018

Nagrada železničarima koji su otkrili bombu na barskoj pruzi

BEOGRAD - Odbor direktora "Infrastrukture železnice Srbije", doneo je danas odluku da se Dimitrije Nenadić, čuvar pruge na pružnoj deonici Priboj - Prijepolje i Kajević Fahrudin, šef pružne deonice Priboj - Prijepolje, radnici Sekcije za održavanje pruga Užice, nagrade novčanim iznosom od 50 hiljada dinara, zbog toga što su predupredili opasnost od eksplozije ručne bombe.

RTV ponedeljak, 8. januar 2018.  |  Tanjug, RTV
RTV: Nagrada železničarima koji su otkrili bombu na barskoj pruzi

Njih dvojica su u nedelju, 7. januara, nakon pronalaska ručne bombe pored šina u mestu Zalug, na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja, zaustavili putnički voz koji je saobraćao iz Bistrice ka Prijepolju, a zatim obavestili Ministarstvo unutrašnjih poslova i obezbedili mesto do dolaska specijalne jedinice i uklanjanja bombe sa koloseka.

Na taj način su sprečili neželjene posledice po bezbednost putnika i železničkog saobraćaja na ovom delu barske pruge, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije."

Uspostavljen saobraćaj na barskoj pruzi

Sinoć je ponovo uspostavljen železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja, saopštili su iz Infrastruktura železnice Srbije.

Saobraćaj je bio u prekidu juče od 15.38 sati, a sada se nesmetano i redovno odvija, navodi se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.