Arhiva » Vesti » iKragujevac 10.01.2018

U toku prijave za bogojavljensko plivanje

I ove godine na Bogojavljenje, uz blagoslov episkopa šumadijskog Jovana, a u organizaciji Eparhije Šumadijske i grada Kragujevca, održaće se plivanje za Krst časni na jezeru u Šumaricama, sa početkom u 12 časova.

iKragujevac sreda, 10. januar 2018.

Zainteresovani učesnici mogu predati prijave na info pultu zatvorenog bazena SC “Park“, do nedelje 14. januara u 15 sati.

Žrebanjem koje će biti obavljeno u ponedeljak, 15. januara, u 17 časova u sali Skupštine grada, biće određeni učesnici bogojavljenskog plivanja, ukupno 33 plivača.

Plivači određeni žrebom obavezni su da obave lekarski pregled u sportskoj medicini i donesu blagoslov parohijskog sveštenika.

Program manifestacije počinje u u hramu Svete Trojice, odnosno Staroj Miloševoj crkvi u kojoj će u 8 sati plivači prisustvovati Svetoj arhijerejskoj liturgiji posle čega odlaze na jezero u Šumarice.

Posle službe koju će u 12 sati služiti Episkop Jovan i blagosiljanja učesnika, biće organizovano plivanje za Krst Časni.

Za sve učesnike obezbeđeni su prigodni pokloni, dok će pobednika posebno darovati kragujevački privrednici iKolo Srpskih sestara.

U organizaciji ovog događaja učestvuju brojna kragujevačka preduzeća, ustanove i policija kako bi manifestacija protekla bezbedno. Organizatori su Šumadijska eparhija i grad Kragujevac, a suorganizatori USFK „Park“ i GTO „Kragujevac“.


Objavljeno na sajtu ikragujevac.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Prijave za bogojavljensko plivanje do 14. januara

Ritam grada Kg sreda, 10. januar 2018.

Ključne reči

Kragujevac Šumarice Žreb

©2018 Netmark d.o.o.