Arhiva » Vesti » Blic 12.01.2018

Mali: Do kraja godine u Batajnici ćemo asfaltirati 40 ulica, u celom Zemunu 100

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice male međe 46. deo nova u Batajnici i poručio da će do kraja godine u ovom delu Beograda biti asfaltirano još četrdesetak ulica.

Blic petak, 12. januar 2018.  |  Beoinfo

On je rekao da je asfaltiranje ulice koju je danas obišao deo projekta čiji je glavni cilj uređenje ulica u Batajnici, odnosno na čitavoj opštini Zemun.

– Samo u Zemunu je u prethodnom periodu asfaltirano više od 160 ulica. Do kraja godine ćemo u Batajnici asfaltirati još oko 40 ulica, a u čitavoj opštini oko 100. Naša politika je da u svim delovima grada ljudi imaju adekvatnu kanalizaciju, vodovod i asfaltirane saobraćajnice – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, trenutno se bira izvođač radova za početak uređenja kanalizacione mreže na više lokacija u Batajnici.

– U pitanju je posao vredan 300 miliona dinara, a početak radova očekuje se nakon potpisivanja ugovora, koji bi trebalo da usledi u narednih nekoliko nedelja. U Ulici mladih gorana uskoro počinju radovi na izgradnji 1,2 kilometra vodovodne mreže, jer smo sebi za cilj postavili da u svakom trenutku imamo bar jedno gradilište u Batajnici. Iako to ne zvuči previše, ljudima koji ovde žive to znači zaista mnogo – dodao je Mali.

On je naglasio da će uskoro biti otvoren i klub za starije u Batajnici, ali i da će pružni prelaz veoma brzo biti mnogo bolje obezbeđen, što će na proleće uraditi „Železnice Srbije”.

Mali je podsetio da se u naselju Altina gradi vrtić čije se otvaranje očekuje na proleće, dok će Ugrinovci već ove godine dobiti novu ambulantu.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.