Arhiva » Vesti » Alo 13.01.2018

Bogdan Mitrović: Istina je jača od zavere Albanaca

Najteže mi je padala nepravda, to što sam ni kriv ni dužan bio u pritvoru, kaže Bogdan Mitrović (75), raseljeno lice iz sela Sopine kod Suve Reke, koji je četiri i po meseca proveo u zatvoru kod Podujeva.

Alo subota, 13. januar 2018.
Alo: Bogdan Mitrović: Istina je jača od zavere Albanaca

Iako su se svi prema meni ophodili korektno, pošto sami bio najstariji pritvorenik u paviljonu za Srbe Euleksovog zatvora kod Podujeva, teško je biti u lancima, kaže on za Novosti.

Mitrović je bio osumničen za ratni zločin protiv civilnog stanovnistva, a sve na osnovu svedočenja komšije Albanca.

"Kada su me 28. avgusta nadomak Mušutišta iz autobusa u kojem su mi bile supruga i dve kćerke izveli kosovski specijalci i kada su mi potom na saslušanju pred istraznim sudijom naveli da me terete za nekakav ratni zločin, u prvi mah ih nisam ni razumeo", priča Bogdanović.

"Nisam mogao da poverujem da mi pripisuju tako nešto strašno, pogotovu što svi u Suvoj Reci, i Srbi i Albanci, znaju da nikada, ama baš nikada, nisam bio nasilan i da sam se izuzetno dobro slagao sa svim komšijama", kaže on.

U prilog tvrdnji da se odlično slagao i sa komšijama Albancima, kaže da su svi svedoci koji su se pojavili na suđenju govorili u njegovu korist.

"Od kada smo izbegli iz rodnog sela išli smo bar desetak puta i nije bilo problema. Međutim, baš onaj koji mi je uzurpirao imovinu, Đeljadin Sadukaj, postao je glavni u radnoj grupi za povratak raseljenih Srba u Suvoj Reci. Tada su počeli problemi", priča Mitrović.

Kako kaže, suština zbog čega je nepravedno završio u zatvoru želja Sadukaja da mu otme imovinu, ali i namera da se raseljeni Srbi zaplaše kako ne bi pomišljali na povratak.


Objavljeno na sajtu alo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Podujevo

©2018 Netmark d.o.o.