Arhiva » Vesti » B92 13.01.2018

"Izveštaj o kostima nađenim u Novom Pazaru je tajna"

Institut za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" završio je veštačenje skeletnih ostataka nađenih tokom kopanja temelja za zgradu Hitne pomoći u Novom Pazaru.

B92 subota, 13. januar 2018.  |  Â Beta
B92: "Izveštaj o kostima nađenim u Novom Pazaru je tajna"

Taj izveštaj je dostavljen lokalnom Višem javnom tužilaštvu, saznaje radio Sto plus.

Međutim, na zahtev da radio dobije kopiju izveštaja iz tog pravosudnog organa odgovoreno je da bi "davanje takvih informacija moglo ugroziti nesmetano vođenje predistražnog postupka koji je u toku".

"Nakon dobijanja nalaza i mišljenja, utvrđeno je da je potrebno izvršiti dodatne provere-veštačenja, te da u zavisnosti od rezultata novih analiza, postoji mogućnost da Više tužilaštvo neće biti stvarno nadležno za postupanje u ovoj krivičnoj stvari", navodi se u odgovoru tog tužilaštva.

Skeletni ostaci pronađeni su 15. jula prošle godine prilikom kopanja temelja za novu zgradu Hitne pomoći.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru je nakon toga naložilo sudskomedicinsko i antropološko veštačenja tih kostiju, a izveštaj sa nalazima i mišljenjem Instituta za sudsku medicinu su dobili početkom decembra.

Prema saznanjima radija, Više tužilaštvo je posle toga predmet uputilo Tužilaštvu za ratne zločine koje se proglasilo nenadležnim i pre desetak dana ga je vratilo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.