Arhiva » Vesti » B92 13.01.2018

Politika: Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung potvrdila je za "Politiku" da će biti u timu SNS na predstojećim beogradskim izborima.

B92 subota, 13. januar 2018.  |  Â Tanjug
B92: Politika: Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

Ona je istakla da je spremna da se suoči sa novim izazovima.

Povodom saznanja lista da će biti druga na na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd”, poznata umetnica nije želela zvanično da potvrdi da li će se na listi naći pod tim rednim brojem.

U izjavi za "Politiku" Aja Jung, međutim, kaže da će uložiti svu energiju i znanje u budućnost glavnog grada i podseća da već 15 godina organizuje "jedan od najboljih festivala igre u svetu".

"Od mog grada u kome sam rođena kreirala sam prestonicu ove umetničke discipline. Verujem da imam energije i znanja kao i da mogu da doprinesem da Beograd bude još vidljiviji i važniji centar svetske kulture i i destinacija kada su u pitanju vrhovni umetnički sadržaji", rekla je Jung.

Umetnica sa ordenom francuskog viteza ističe i da bez ikakvih ličnih ambicija ulazi u ovaj posao.

Na pitanje kako vidi dalji politički angažman u političkom životu prestonice, Jung kaže: "Nisam neko ko je do sada imao ambicije van sfere kulture, ali sam spremna da se suočim sa novim izazovima. Uložiću svu energiju, iskustvo i znanje za budućnost ovog grada".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najverovatnije će sledeće nedelje da raspiše izbore za Skupštinu grada Beograda i u tom slucaju glasaci bi na birališta mogli da izađu 4. marta, navodi "Politika".

Na taj način biće ispunjen Zakon o lokalnim izborima, kojim je propisano da od dana raspisivanja do dana održavanja izbora ne može da protekne manje od 45, ni više od 60 dana, napominje list.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

Vesti online subota, 13. januar 2018.

Aja Jung druga na listi SNS-a za Beograd

RTV subota, 13. januar 2018.

Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

SEEbiz subota, 13. januar 2018.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.