Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Bivši i sadašnji đaci donirali novac: Održana akcija za obnovu Prve kragujevačke gimnazije

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije, koja je pretrpela veliku štetu u nedavno podmetnutom požaru, održan je danas u holu te škole, a prema rečima direktorke škole Slavice Marković očekuje se da će biti prikupljeno više od milion dinara.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  Tanjug

Ona je za Tanjug precizirala da je danas donirano oko 560.000 dinara, a da su pravna lica najavila da će u ponedeljak, 15. januara, uplatiti oko 600.000 dinara.

Novac su donirali sadašnji i bivši učenici gimnazije, privrednici i Kragujevčani svih generacija, objavljeno je na kragujevačkom sajtu Ritam Grada.

Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković je rekla novinarima da je ponosna na svoje bivše i sadašnje đake, kolege i sugrađane koji su se u ogromnom broju javljali školi da pruže podršku i pomognu posle požara.

Akciju su podržali udruženje "300 Kragujevčana", Đački parlament gimnazije, studentska udruženja i privrednici, navodi se.

Marković je rekla da je zahvaljujući prvoj pomoći Zajednice gimnazija Srbije od 100.000 dinara i Udruženja privrednika od 150.000 dinara, škola uspela da organizuje funkcionisanje administracije kako bi od ponedeljka 15. januara đaci mogli da se vrate na nastavu.

Inače, u požaru koji je u Prvoj kragujevackoj gimnaziji podmetnut u noći između 3. i 4. januara ove godine uništene su direktorska i kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica.

Vatra je uništila dokumentaciju iz kancelarija, vredne knjige i slike, a požar je jednim delom zahvatio i bibliotečki fond.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Tanjug

©2018 Netmark d.o.o.