Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Programski savet RTS tražio stopiranje emitovanja "Nemanjića"

Programski savet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode "Nemanjića" ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  J. Aleksić

Pismo je potpisao predsednik Programskog saveta, dr Milivoje Pavlović, koji nam je potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike javnosti posle emitovanja prve epizode. Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se "iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primedbi na prvu epizodu".

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog saveta stiglo na adresu ovog tela.

- U pismu se zahteva da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici – rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savet biti blagovremeno informisan.

Nastavak emitovanja serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine", po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević ocenio je večeras da nigde u dopisu Programskog saveta ne piše da se serija ne emituje. Njegov komentar o dopisu Programskog saveta objavljen je na sajtu RTS-a.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

RTS

©2018 Netmark d.o.o.