Arhiva » Vesti » Politika 13.01.2018

Jagodina uzima placeve „lenjim” investitorima

Politika subota, 13. januar 2018.

JAGODINA - Investitorima, koji su od Skupštine grada Jagodine dobili zemljište bez naknade da bi na njima gradili fabrike i zapošljavali radnike, a sa izgradnjom nisu počeli ni posle godinu-dve, oduzima se zemljište.

Reč je o firmama: „Sintek Serbia”, koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 60 ari, dobila 25. februara 2016. godine, u obavezi da zaposli najmanje 20 radnika; zatim firmi „Savio firmino”, koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,37 hektara dobila 29. aprila 2015, uz obavezu da zaposli 50 radnika; firmi „Blue vud enerdži”, koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,20 hektara, dobila 25. februara 2016, uz obavezu da zaposli najmanje 10 radnika „i povezanih 100 do 150 poljoprivrednika sa teritorije Jagodine”, kao i firmi „Itek trejd”, koja je zemljište u Industrijskoj zoni, površine 1,49 hektara, dobila 21. maja 2015, uz obavezu da zaposli najmanje 60 radnika.

U Gradskom veću Jagodine, koje je donelo ovu odluku, a o kojoj će glavnu reč imati odbornici Skupštine grada, na sednici sazvanoj za ponedeljak, 15. januara, rečeno je danas Tanjugu da je reč „o stavljanju van snage odluke o otuđenju nepokretnosti bez naknade neposrednom pogodbom sa elaboratom i opravdanosti investitorima”.

„Obaveza investitora je bila da izdaju bankarsku garanciju u vrednosti prema proceni republičkog poreskog organa, naplativu u korist grada Jagodine, da zaposle radnike od momenta otpočinjanja obavljanje delatnosti, da izgradnju objekta započne najkasnije za šest meseci od zaključenja ugovora i da objekat završi u roku dve godine i da ne sme da otuđi objekat najmanje tri godine od započinjanja proizvodnje”, objašnjavaju u Gradskom veću.

Obzirom da ovi investitori nisu izvršili svoje obaveze, predložili smo Skupštini grada da se odluka o dodeli zemljišta investitorima bez naknade, stavi van snage, ističu u Gradskom veću.(Tanjug)


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Jagodina uzima placeve "lenjim" investitorima

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.

Jagodina uzima placeve "lenjim" investitorima

iKragujevac subota, 13. januar 2018.

Komentari

Ključne reči

Jagodina

©2018 Netmark d.o.o.