Arhiva » Vesti » Politika 13.01.2018

Jevtić: Dobili garancije da neće biti nemira i napada na Srbe

Politika subota, 13. januar 2018.

Ministar za zajednice i povratak kosovske vlade Dalibor Jevtić kaže da je jasna poruka međunarodne zajednice da ne sme doći do ukidanja Specijalnog suda za OVK i da je od komandanta KFOR-a i kolega u vladi dobio garancije da neće biti nemira i napada na Srbe kada krenu prve optužnice.

On je podsetio da sledeće nedelje skupština Kosova počinje sa radom i da neće biti iznenađen ako se nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za OVK koja je pokrenuta 23. decembra.

„Neću biti iznenađen ako dođe do sednice na kojoj će se o toj inicijativi glasati. To je opasna stvar. U ovom trenutku ukidanje Specijalnog suda može biti veliki korak unazad da čitavo kosovsko društvo”, naglasio je Jevtić gostujući na RTS.

Kako kaže, glavna tema razgovora sa međunarodnim predstavnicima bio je Specijalni sud i da je njihova poruka da ne sme doći do njegovog ukidanja.

„Ta poruka je poslata albanskim liderima. Mi smo potvrdili da Srpska lista neće podržati tu inicijativu”, rekao je Jevtić.

Upitan da li očekuje nemire ukoliko krenu prve optužnice, on je rekao da je dobio garancije od komandanta KFOR-a i od svojih kolega u kosovskoj vladi da do toga neće doći.

„Svakako da moramo biti oprezni”, rekao je Jevtić i dodao da se ne sme ponoviti ono što se desilo marta 2004. godine na KiM. (Tanjug)


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.