Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.01.2018

Šulc: EU će imati svog ministra finansija

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je danas da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.  |  Tanjug

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je danas da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

On je to rekao za nemačku televiziju ZDF nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

"Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku", rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU".

PROČITAJTE JOŠ: Šulc traži za SPD Ministarstvo finansija?

"Postojaće evropski ministar finansija", rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvesnost u Nemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Schulz: EU će dobiti ministra finansija

Al Jazeera subota, 13. januar 2018.

Šulc: EU će imati svog ministra finansija

Blic subota, 13. januar 2018.

Ključne reči

Evropska Unija Nemačka EU

©2018 Netmark d.o.o.