Arhiva » Vesti » Auto blog 14.01.2018

Dakar reli 2018. – Gospodin Karlos Sajnc prvi u generalnom

Auto blog nedelja, 14. januar 2018.  |  Mojsvetbrzine.rs

Ako u Španiji upitate ko je u svetu brzine najveći gospodin, skoro svi će odgovoriti da je to EL MATADOR. Zaista taj veoma iskusni gospodar mnogih relija i nekadašnji dvostruki WRC prvak sa „tojotom“, 55-godišnji KARLOS SAJNC pre svega pleni pojavom i manirima. Sigurno znate da je i njegov sin KARLOS SAJNC junior već zakoračio u svet formule jedan.

EL MATADOR je na 7. etapi 40. DAKAR RELIJA bio najbrži i probio se na prvo mesto u generalnom plasmanu pošto je njegov timski kolega, 13 puta šampion DAKARA, Francuz STEFAN PETERHANSEL, udario u poveći kamen i teško poremetio zadnji deo svog „pežoa“, polomio deo vešanja, amortizer i ko zna šta još. Ipak, imao je sreće jer ga je video klupski drug SIRIL DEPRE, koji je izgubio svaku nadu za dobar plasman, pa je stao i dao mu svoje delove. PETERHANSEL je nastavio, stigao je do cilja ali sa baš ogromnim kašnjenjem. Za sada je na 20. mestu sa 1 sat i 47 minuta zaostatka. U generalnom poretku iza SAJNCA je NASER AL ATIJA uz minus od 1.11.29 sat.

U klasi motocikala i dalje besni pravi rat medju vrhunskim vozačima na dva točka. Specijal je dobio 34-godišnji Španac JOAN BAREDA BORT, sa „hondom“, medjutim, jedva je sišao sa motora, tačnije rečeno pomogli su mu da sidje i odveli ga odmah kod lekara jer je JOAN doživeo težak pad negde oko 300. kilometra i tom prilikom je kako je sam rekao, verovatno polomio koleno, koje mu je „ispalo“. Šteta za tako upornog i kvalitetnog vozača. Iza njega su na specijalu bili VAN BEVEREN, KEVIN BENAVIDES i TOBI PRAJS.

Naš GABOR SAGMAJSTER, kao što smo i najavili, dodao je gas i sasvim je izvesno da njegovoj korpulenciji i godinama više odgovara trvrdja pogloda nego mekani pesak. Prema trenutnim podacima ovu etapu je završio na 89. mestu a u generalnom je 92. sa zaostatkom za vodećim u klasi 27.04.36 sata, uz 8 sati penala.

Sedma etapa još nije završena a nove rezultate i podatke ćemo objaviti. Sledi 8. etapa sa najdužim SPECIJALOM od čak 498 kilometara !!!! Ko i to preživi pričaće.

Generalni poredak u klasi automobila:

1. Karlos Sajnc – „pežo“

2. Naser Al Atija – „tojota“………+ 1.11.29 sati

3. Stefan Peterhansel – „pežo“……+ 1.20.46

4. Žiniel De Vilier – „tojota“ ……. + 1.20.54

Generalni poredak u klasi motociklista:

1. Van Beveren – „jamaha“

2. K.Benavides – „honda“………+ 3.14 minuta

3. Bareda Bort – „honda“……….+ 4.45

4. Walkner – „ktm“……………+ 8.18

5. Prajs – „ktm“……………..+ 13.34

Izvor: Mojsvetbrzine.rs


Objavljeno na sajtu autoblog.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Formula jedan Toyota Tojota

©2018 Netmark d.o.o.