Arhiva » Vesti » B92 14.01.2018

Tokom panike na Havajima ubacivali decu u šahtove? VIDEO

Tokom panike zbog lažne uzbune o balističkoj raketi koja ide ka Havajima pojedini su navodno ubacivali decu u kanalizaciju kako bi ih zaštitili.

B92 nedelja, 14. januar 2018.  |  Â B92
B92: Tokom panike na Havajima ubacivali decu u šahtove? VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako dvojica muškaraca ubacuju devojčicu u nešto što deluje kao šaht.

Autentičnost snimka nije potvrđena.

Osim toga, na društvenim mrežama objavljeni su i snimci građana Havaja kako u panici trče, traže zaklon i ostavljaju poruke voljenima.

Na primer, stanovnik San Dijega objavio je glasovnu poruku koju je dobio od majke: “Upravo smo dobili upozorenje da raketa ide ka nama… Kažu da nije vežba i da nađemo zaklon. Ne možemo mnogo toga da uradimo, a ako je ovo istina, samo sam htela da ti kažem da te volim”.

Podsećamo, građani širom Havaja primili su tekstualnu poruku u kojoj ih upozoravaju na pretnju balitičkom raketom i da hitno potraže sklonište. Zvaničnici su kasnije potvrdili da je pretnja bila lažna.

Kako se navodi, obaveštenje da je u pitanju lažna uzbuna došlo je tek nakon 38 minuta.

Kako piše RT, građani Havaja su za to vreme tražili sklonište gde god su mogli – u odvodima, kadama, podrumima…

Još nije tačno poznato šta je prouzorkovalo ovu grešku, a guverner Havaja Dejvid Ajg rekao je za CNN da je neko “pritisnuo pogrešno dugme u toku promene smene“.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

San Dijego

©2018 Netmark d.o.o.