Arhiva » Vesti » Blic 14.01.2018

Stević: Za razvoj opština i gradova 320 miliona dinara

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je za 2018. godinu 320 miliona dinara za razvoj jedinica lokalne samouprave u Srbiji, što je 30 puta više novca nego lane, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević.

Blic nedelja, 14. januar 2018.  |  Tanjug

Prema njegovim rečima, više novca za lokalne samouprave izdvaja se kako bi se svi delovi Srbije ravnomerno razvijali i otvarala nova radna mesta.

Stević je na TV Pink rekao da će najveći deo sredstava, čak 80 odsto, biti uloženo u infrastrukturu, kao i da će svaka opština dobiti po jedan projekat.

- Trenutno je u izradi Pravilnik za lokalne samouprave koji će sadržati tri posebne stavke o izradi infrastrukturnih projekata, uvođenju elektronske uprave i IT sektora i razvoju turističkih manifestacija - poručio je on.

Kako je istakao, Pravilnik će "pomoći" lokalnim samoupravama da završe započete projekte, otpočnu nove ili izrade projekte koji su od značaja za tu lokalnu zajednicu, navodeći da je i cilj uvođenje elektronske uprave i IT sektora kako bi se lokalne samouprave povezale sa državnim institucijama.

Takođe, tim Pravilnikom biće omogućeno da manje razvijene opštine mogu da konkurišu za više sredstava.

Stević ističe da je politika o ravnomernom razvoju cele Srbije politika koja je započela sa bivšim premijerom, a sadašnjim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a nastavljena sa premijerkom Anom Brnabić.

Naglašava da će biti raspisan konkurs za lokalne samouprave, gde će one moći da predlože svoje projekte i dodao da će konkurs biti raspisan i za nacionalne manjine, za koje je ove godine, kaže, izdvojeno 22 miliona dinara.

Oni će na konkursu, ištiče Stević, predložiti projekte iz oblasti informisanja na jezicima svojih nacionalnih manjina.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

"Za razvoj opština i gradova 320 mil RSD"

B92 nedelja, 14. januar 2018.

Stević: Za razvoj opština i gradova 320 miliona dinara

Večernje novosti nedelja, 14. januar 2018.

Komentari

Ključne reči

nova radna mesta

©2018 Netmark d.o.o.