Arhiva » Vesti » Blic 14.01.2018

Ubio taksistu i sveštenika: Povećana kazna dvostrukom ubici na 35 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Miroslavu Matiću i pravosnažno ga osudio na 35 godina zatvora zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića prošle godine u Glogonjskom ritu u martu 2015. godine.

Blic nedelja, 14. januar 2018.  |  Tanjug

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, izrečena mu je i novčana kazna od 100.000 dinara, dok su oštećeni upućeni na parnicu.

Matić je osuđen jer je 12. marta 2015. godine najpre ubio taksistu koji ga je povezao iz Koteža, tako što je u Glogonjskom ritu u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a nakon toga ga i "overio".

Uzeo mu je novčanik sa oko 300 do 400 dinara, ličnu kartu, dokumenta i mobilni telefon i taksijem se odvezao sa lica mesta, ali je ubrzo vozilom upao u kanal.

Posle nekoliko minuta, Miroslav Čvorović, pastor protestantske crkve, zastao je kraj puta, kada je spazio taksi, koji je Matić pokuššavao da izvuče iz kanala. Čvorović izaššao iz svog „"juga" i ponudio mu pomoć, ali Matić je i u njega ispalio hice i ubio ga kako bi prikrio prvi zločin. Sveštenika je bacio u kanal, uzeo njegov auto i pobegao.

Mediji su preneli da se dan nakon zločina sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva, kao i da je tokom suđenja izrazio kajanje za svoja zlodela.

Apelacioni sud je zaključio da izrečena kazna nije adekvatna težžini učinjenog krivičnog dela, te da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu što je Matić nakon ispaljivanja rafala u grudi Terenskog, prišao i sa bliskog odstojanja mu ispalio jošš jedan rafal dok je ležžao na ledima, čime je „overio žžrtvu“.

Takođe, prema stavu drugostepenog suda, prvostepeni sud nije dovoljno cenio ni to što je ubio Čvorovića, čoveka koji mu je faktički nudio pomoć. Osim toga, Apelacioni sud je imao na umu i da je drugo ubistvo izvrššeno radi prikrivanja prvog i to je cenio kao otežžavajuću okolnost, kao i to što je iz vozila obe žrtve oduzeo manje iznose novca, koje je potršošio za kupovinu goriva.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.