Izvor: Dnevnik arhiva vesti 14.01.2018

Naučna fantastika 2017 – 2018:Svemir je postao nova „divlja (konačna) granica“

Dnevnik 14.01.2018
Zatečen priželjkivanim a onda, gotovo iznenada, bliskim početkom (još jedne) Nove godine, znatiželjni će se ljubitelj umetnosti sa neskrivenom naklonošću prema naučnoj fantastici neminovno zapitati šta mu je donela sad već odlazeća godina… »

Hercegovci ponosni na poreklo, zagledani u budućnost

Dnevnik 14.01.2018
Udruženje Srba Hercegovaca sinoć je po 27. put obeležilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog, koja se danas slavi, uz kulturni i zabavni program, hercegovački sir, dobro meze i narodnu muziku. Takođe, tom prilikom je više od 500 Hercegovaca iz Novog… »

Računi i krediti se sele i bez volje klijenata

Dnevnik 14.01.2018
Sve je više klijenata banaka koji su otvorili račun u jednoj banci, a kasnije se, ne svojom voljom, našli kao klijenti u drugoj bankarskoj kući gde nastavljaju da otplaćuju kredite, serivisiraju obaveze po karticama primaju platu, štede... Srećom… »

Zagađenje prekogranične rečice Plazović

Dnevnik 14.01.2018
Žitelji Riđice, sela somborskog atara, koje na nekoliko mesta preseca reka Plazović, alarmirali su nadležne zbog nesnosnog smrada, izmenjene boje ovog vodotoka ali i primećenog masovnijeg uginuća ribe, a istu pojavu je prijavila i pogranična… »

Tomić adut TSK za viši rang

Dnevnik 14.01.2018
Ozbiljnost namera da izbori plasman među vojvođanske ligaše, temerinski TSK, trećeplasirani tim u Novosadskoj ligi, demonstrirao je angažovanjem novog pojačanja. Nikola Lazić, predsednik kluba, uspešno je priveo kraju razgovore sa Nikolom Tomićem… »